skip to Main Content

Spaanse hypotheekhouders in problemen beter beschermd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Na dagenlange scherpe debatten tussen de regering en de oppositiepartijen, is het regering Zapatero gelukt om alle voorgestelde hervormingsmaatregelen, waaronder die ter bescherming van hypotheekhouders in problemen, door het Congres te loodsen.

Een van die beschermingsmaatregelen bestaat eruit dat het gedeelte van het salaris dat door hypotheekverstrekkers niet in beslag kan worden genomen wanneer de hypotheekhouder zijn lasten niet meer kan betalen, is verhoogd.

Dit bedrag stond op 641 euro, het Spaanse minimumloon, maar is nu omhoog gegaan tot 961 euro. Als de in betalingsproblemen verkerende hypotheekhouder zorg draagt voor familieleden, dan komt hier nog eens 30% per familielid bij waar de bank niet aan mag komen.

De maatregel heeft tot doel de families te beschermen waar de kostwinners zonder baan zijn komen te zitten als gevolg van de economische crisis.

Pijnlijke realiteit

Met een werkloosheidspercentage van 21% en een extreem hoog percentage huiseigenaren met een hypotheek van 80% zijn de laatste paar jaar faillissementen en gedwongen uitzettingen een pijnlijke realiteit geworden in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend