skip to Main Content
Geen alcohol meer op de stranden van Mojácar, Almería

Geen alcohol meer op de stranden van Mojácar, Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Als het aan de burgemeester Rosa Maria Cano (PP) ligt zal er geen alcohol meer te vinden zijn op de stranden van haar plaats Mojácar. De lokale politie heeft opdracht gekregen om strandgangers die alcohol bij zich hebben op het strand te bekeuren en de drank in beslag te nemen.

Deze nieuwe anti-alcohol actie volgt op de maatregelen die de burgemeester al eerder nam door onder andere het spelen van domino op de terrassen in het dorp te verbieden. Dit vanwege de grote geluidsoverlast die het spelen van dit spek met zich meebrengt.

Nu mogen politieagenten de koelboxen en strandtassen van de strandgangers controleren op alcoholische dranken en deze in beslag nemen. Daarnaast is het ook nog eens verboden om de drankjes die men bij een strandtent, de zogenaamde Chiringuitos, heeft gekocht mee te nemen het strand op. Dus de enige plaats waar het nog mogelijk is om een biertje, wijntje of tinto de verano te drinken zal nog op het terras van de chringuito zijn.

De nieuwe verordening van de burgemeester kwam voor veel toeristen als een complete verrassing toen agenten plots de strandtassen en koelboxen begonnen te controleren op alcoholische dranken. Veel van de toeristen die het slachtoffer waren van de politieactie hebben tegenover lokale media al aangegeven niet meer terug te komen naar Mojácar vanwege het agressieve anti-alcohol beleid – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken