skip to Main Content
Drie maanden zomerkortingen begonnen in Spanje
Stock

Drie maanden zomerkortingen begonnen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Drie maanden zomerkortingen begonnen in Spanje

Stock

MADRID – Sinds 1 juli zijn officieel de “rebajas de verano” begonnen maar veel winkelketens en kleinere winkeliers hebben besloten al voor het afgelopen weekend te beginnen met de traditionele zomerkortingen. De traditie van lange wachtende rijen voor de deuren van de El Corte Inglés of bij andere ketens is niet meer van deze tijd.

Traditiegetrouw beginnen in Spanje de zomerkortingen op 1 juli maar in enkele deelstaten is men al begonnen met de kortingen. In Madrid bijvoorbeeld beginnen de kortingen rond 20 juni gevolgd door de Comunidad Valenciana vanaf 27 juni. In beide gevallen duren de kortingen tot eind augustus of begin september, net zoals in alle overige deelstaten. Er zijn echter steden waar de borden “rebajas” al op de winkelruiten te zien waren voor 1 juli.

Vrije kortingsdagen

Sinds het jaar 2012 is het mogelijk voor de winkeliers in Spanje om het hele jaar door kortingen aan te bieden waardoor de traditionele kortingsperiodes een beetje zijn verdwenen. De Confederación Española de Comercio (CEC) vindt echter dat het voor de winkels, winkeliers en consumenten erg belangrijk is als deze traditionele zomer- en winterkortingen weer terug zouden keren in het land.

Eerder

Grote winkelketens zoals het warenhuis El Corte Ingles (Sfera), Tendam (Cortefiel, Springfield, Women Secret), H&M, Mango, en ook Inditex (Zara, Oysho, Berschka, Massimo Dutti, Stradivarius), Kiabi, Primark, Pimkie, C&A begonnen allemaal eerder met de kortingen.

Officieel gebeurde dat afgelopen vrijdag 29 juni om zo het weekend van de traditionele datum (zondag 1 juli) mee te pikken en ook op de drukke zaterdag veel te kunnen verkopen. Op veel plaatsen waren de winkels ook op zondag open.

Er waren ook veel winkelketens die via “verdekte kortingen” al begonnen waren met het geven van lagere prijzen zoals “Vive tu SummerTime” of “Exclusivonline” en “día sin IVA”. Als de kortingen niet in de winkels zelf plaatsvinden is dat wel vaak zo op internet.

Primeras & Segundas rebajas

Aangezien de uitverkoop in de  zomermaanden zo lang duurt, verdelen ze deze vaak in “primeras rebajas” ofwel de eerste uitverkoop wat meestal de eerste twee of drie weken zijn en de “segundas rebajas” ofwel de tweede uitverkoop wat na de tweede of derde week plaatsvindt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken