skip to Main Content
Politie arresteert Nederlandse inwoner van Ibiza vanwege synthetische drugs
Policia Nacional

Politie arresteert Nederlandse inwoner van Ibiza vanwege synthetische drugs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie arresteert Nederlandse inwoner van Ibiza vanwege synthetische drugs

Policia Nacional

IBIZA – Op het moment dat de Policía Nacional in Irún (Guipúzcoa) in het Baskenland een laboratorium voor synthetische drugs oprolde werd op het eiland Ibiza een Nederlander gearresteerd die vanaf het eiland drugs verstuurde voor een internationale bende Samen met de Nederlander werden ook Bulgaarse bendeleiders aangehouden.

Het onderzoek naar deze drugsbende begon al in november vorig jaar waarbij er naast Spanje ook onderzoek werd gedaan in Bulgarije. Dankzij de politie van Bulgarije kwam de zaak aan het rollen.

Via Bulgarije kwamen in de haven van de stad Varna containers afkomstig uit Azië en Zuid Amerika binnen waarin bestanddelen voor verdovende middelen en cocaïne zaten. Deze werden door de Nederlander op Ibiza onder andere doorgestuurd naar Nederland en Spanje.

Met de ingrediënten wist men ecstasy pillen en synthetische drugs te fabriceren in Spaanse en Nederlandse laboratoria. De drugs die daar gemaakt werden hadden diverse landen binnen de EU als bestemming.

De partner van de aangehouden Nederlander is eigenaresse van een makelaarskantoor op Ibiza waarmee de organisatie onroerend goed kon huren en kopen van waaruit men kon handelen. Het is niet bekend of deze persoon ook is aangehouden.

Tijdens het onderzoek kwam men erachter op welk moment men weer een zending wilden ontvangen en versturen waarna de politie besloot actie te ondernemen. Men kon 4.297 kilogram piperonylmethylketon – een directe precursor voor de vervaardiging van MDMA – en 7,725 kilogram alfa-fenyl-acetylacetamide – een ingrediënt voor de productie van amfetamine in beslag nemen.

De aanhoudingen in Bulgarije vonden al op 8 juni plaats terwijl de verantwoordelijken van het laboratorium in Baskenland en de Nederlander op Ibiza op 13 juni door de politie konden worden aangehouden. Het nieuws van deze internationale samenwerking werd deze zondag 1 juli pas bekend gemaakt, aldus de berichtgeving op Europe Press.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken