skip to Main Content
600 hotelgasten geëvacueerd na brand in hotel op Mallorca
Booking.com

600 hotelgasten geëvacueerd na brand in hotel op Mallorca

PALMA – Bij een brand in het Whala Beach hotel in de badplaats El Arenal op het Balearen eiland Mallorca zijn dinsdagochtend zo’n 600 hotelgasten en personeel geëvacueerd. Daaronder bevonden zich volgens de Nederlandse pers ook tenminste vier Nederlanders waarbij een van hen lichtgewond raakte en naar een ziekenhuis moest voor behandeling.

Wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet duidelijk maar vanwege de enorme rookontwikkeling besloten politie en brandweer het hele hotel en sommige gebouwen in de omgeving te ontruimen. Volgens de Nederlandse pers was er sprake van zo’n 800 hotelgasten terwijl in de Spaanse lokale krant gesproken wordt over 600 tot 670 hotelgasten die geëvacueerd werden.

Er raakten meer dan 67 personen onwel door inademing van de rook en vanwege de hoge temperaturen. 20 van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, waaronder dus ook tenminste één Nederlander.

De brand ontstond rond 5 uur dinsdagochtend in een kamer op de eerste verdieping. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan, of er sprake is van een technisch probleem of dat de brand is veroorzaakt door een persoon.

Gelukkig kon de brandweer de brand snel onder controle krijgen maar duurde het tot 8.30 uur dinsdagmorgen voordat de hotelgasten weer terug konden naar hun kamers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by