skip to Main Content
Heel Catalonië heeft weeralarm gehad vanwege luchtvervuiling
Publico

Heel Catalonië heeft weeralarm gehad vanwege luchtvervuiling

BARCELONA – De hele autonome regio Catalonië heeft maandag een weeralarm gehad vanwege luchtvervuiling. De autonome overheid deed dit na een stijging van PM10 deeltjes in de lucht. In Barcelona had men daarnaast ook te maken met een toename van stikstofdioxide of NO2. Er was geen verbod op het rijden met voertuigen maar er werden wel preventieve maatregelen genomen.

De afdeling Dirección General de Calidad Ambiental y Cambio Climático van de Generalitat heeft maandag een periode van hoge besmetting door PM10 deeltjes – deeltjes in de lucht inferieur dan 10 micron – afgekondigd voor heel Catalonië.

PM10 zijn kleine vaste of vloeibare deeltjes van stof, as, roet, metaaldeeltjes, cement of pollen verspreid in de atmosfeer. De PM10 hebben een aerodynamische diameter kleiner dan 10 micron (1 micron komt overeen met een duizendste deel van 1 millimeter). Zij bestaan ​​hoofdzakelijk uit anorganische silicaten en aluminaten, zware metalen en organische materialen die in verband staan met koolstofdeeltjes (roet).

Dit kan te maken hebben met de bosbrand in het zuiden van Catalonië en/of de hoge temperaturen tijdens de hittegolf maar de afgelopen weken zijn de limieten die men hanteert al 31 keer overschreden.

Ondanks de vervuiling die zorgde voor een vorm van mist in delen van de provincie Tarragona en een deken van grijze lucht boven Barcelona en omgeving, was het gewoon toegestaan om met de auto te rijden en waren er geen restricties. Het enige dat men heeft gedaan is de bewoners via panelen en op internet aan te raden de auto te laten staan en het openbaar vervoer te nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. zeer goed met borden weergeven niet iedereen kan zonder auto als je wat meer in het binnenland woont wij moeten ook eten en drinken

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken