Search
menu
Search

Selfies maken is dodelijker dan haaien

Oeps ... foto ontbreekt!

Selfies maken is dodelijker dan haaien

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In feite heeft dit nieuwsbericht niets met Spanje te maken maar het blijkt dat het maken van selfies dodelijker is dan de gevreesde haaien. Het klopt dat er in de zee rondom Spanje haaien zwemmen en dat deze regelmatig akelig dicht bij de mens en de kust komen en het klopt ook dat Spanje het ideale selfie-land is maar doden door haaien komen niet voor in het land en gegevens over selfie-doden zijn er niet in Spanje.

Tussen oktober 2015 en november 2017 overleden er wereldwijd 50 personen na een of meerdere aanvallen van haaien. Gedurende dezelfde periode overleden er echter 259 personen wereldwijd bij het nemen van een selfie, aldus de onderzoeksgegevens van een medisch magazine uit India.

Bij de overledenen bij het maken van een selfie valt op dat drie van de vier doden jonge mannen waren. Dit terwijl vrouwen meer selfies maken dan mannen. De mannelijke selfiemakers nemen echter meer risico’s bij het maken van de unieke en spannende foto’s wat dus vaak dodelijk kan zijn.

India is het land waar men selfie-verslaafd is aangezien in dat land de meeste doden zijn te betreuren met 159 personen. In het land is het tegenwoordig op veel plaatsen verboden om selfies te maken waarbij hoge boetes gegeven kunnen worden en men zelfs in de gevangenis kan belanden als blijkt dat ook het leven van anderen in gevaar was.

Na India met 159 doden in twee jaar tijd staat Rusland met 16 doden op de lijst gevolgd door de Verenigde Staten met 14 doden. In Rusland zijn de meeste selfiemakers om het leven genomen tijdens het fotograferen op wolkenkrabbers of hoge bruggen. In de VS zijn de meeste selfie-doden te betreuren in de Grand Canyon.

Er zijn geen gegevens bekend over het aantal overledenen bij het maken van een selfie in Spanje, Nederland en België. Ook in deze landen worden er steeds meer risico’s genomen bij het zelf fotograferen maar het is niet bekend hoeveel mensen daarbij om het leven zijn gekomen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?