Selfies maken is dodelijker dan haaien

Selfies maken is dodelijker dan haaien
Beeld: Archieffoto

MADRID – In feite heeft dit nieuwsbericht niets met Spanje te maken maar het blijkt dat het maken van selfies dodelijker is dan de gevreesde haaien. Het klopt dat er in de zee rondom Spanje haaien zwemmen en dat deze regelmatig akelig dicht bij de mens en de kust komen en het klopt ook dat Spanje het ideale selfie-land is maar doden door haaien komen niet voor in het land en gegevens over selfie-doden zijn er niet in Spanje.

Tussen oktober 2015 en november 2017 overleden er wereldwijd 50 personen na een of meerdere aanvallen van haaien. Gedurende dezelfde periode overleden er echter 259 personen wereldwijd bij het nemen van een selfie, aldus de onderzoeksgegevens van een medisch magazine uit India.

Bij de overledenen bij het maken van een selfie valt op dat drie van de vier doden jonge mannen waren. Dit terwijl vrouwen meer selfies maken dan mannen. De mannelijke selfiemakers nemen echter meer risico’s bij het maken van de unieke en spannende foto’s wat dus vaak dodelijk kan zijn.

India is het land waar men selfie-verslaafd is aangezien in dat land de meeste doden zijn te betreuren met 159 personen. In het land is het tegenwoordig op veel plaatsen verboden om selfies te maken waarbij hoge boetes gegeven kunnen worden en men zelfs in de gevangenis kan belanden als blijkt dat ook het leven van anderen in gevaar was.

Na India met 159 doden in twee jaar tijd staat Rusland met 16 doden op de lijst gevolgd door de Verenigde Staten met 14 doden. In Rusland zijn de meeste selfiemakers om het leven genomen tijdens het fotograferen op wolkenkrabbers of hoge bruggen. In de VS zijn de meeste selfie-doden te betreuren in de Grand Canyon.

Er zijn geen gegevens bekend over het aantal overledenen bij het maken van een selfie in Spanje, Nederland en België. Ook in deze landen worden er steeds meer risico’s genomen bij het zelf fotograferen maar het is niet bekend hoeveel mensen daarbij om het leven zijn gekomen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het wezen mens als zodanig is in de dierenriem 1 van de meest bizarre creaturen op aarde.. Compleet tussen de oren de weg kwijt. Geen vooruitgang te bekennen . Dom en stekeblind altijd op zoek naar eigen ego met de meest doorgeschoten fantasieen ten koste van alles. Een niet te stillen drang om zoveel te bezitten en het is maar tijdelijk door sterfelijkheid. Een mondiale gekte. Jammer en triest. De evolutie is misvormd geraakt.

Jammer van de titel van dit stuk. Het bevestigt wederom het beeld dat haaien bijzonder gevaarlijke en dodelijk dieren zijn. Dat zijn het helemaal niet. Hopelijk verandert de beeldvorming rondom deze prachtige vissen ooit nog eens.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.