EK-2021 kwartfinales: Spanje speelt om 18 uur tegen Zwitserland

EK-2021 kwartfinales: Spanje speelt om 18 uur tegen Zwitserland
Beeld: Freepik

EK-2021 kwartfinales: Spanje speelt om 18 uur tegen Zwitserland

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Echte voetbalfans zullen graag willen zien dat de voetbal-thrillers van de achtste finales tussen Spanje-Kroatië en Frankrijk-Zwitserland met de wedstrijd in de kwartfinale wedstrijd tussen Spanje en Zwitserland herhaald wordt. Vrijdag 2 juni om 18 uur in Sint Petersburg staat La Furia Roja tegenover Zwitserland die verrassend genoeg titelhouder (2016) Frankrijk naar huis stuurde.

Terwijl België vrijdagavond 2 juli om 21 uur tegenover Italië staat in München mag Spanje om 18 uur tegen Zwitserland spelen in Sint Petersburg. Mochten zowel Spanje en België deze wedstrijden weten te winnen dan staan beide landen tegenover elkaar in de halve finales op dinsdag 6 juli om 21 uur in Londen. Maar zover is het nog niet.

Het nationale Spaanse mannen voetbal elftal heeft drie keer tegenover Zwitserland gestaan in belangrijke competities. Dat gebeurde voor het laatst tijdens het beruchte WK 2010 dat Spanje uiteindelijk van Nederland won. De wedstrijd Spanje-Zwitserland werd als eerste wedstrijd in de groepsfase gespeeld en werd door Zwitserland met 1-0 gewonnen.

Daarvoor waren er wedstrijden tussen Spanje en Zwitserland in 1994 en een in 1966. Deze wedstrijden werden wel door Spanje gewonnen. Als we alle oefen- en vriendschappelijke wedstrijden meetellen, dan hebben beide landen 22 keer tegenover elkaar gestaan. 16 keer wist Spanje te winnen, 5 keer speelden ze gelijk en slechts 1 keer wist Zwitserland te winnen.

Op papier is Spanje dus de favoriet maar Zwitserland heeft tegenover Frankrijk laten zien dat ze er klaar voor zijn en niet doelloos op het veld zullen staan. Laten we in ieder geval hopen dat het weer net zo’n spannende wedstrijd wordt deze vrijdag zoals die van Spanje tegen Kroatië en Zwitserland tegen Frankrijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.