Search
menu
Search

EK-2021 kwartfinales: Spanje speelt om 18 uur tegen Zwitserland

EK-2021 kwartfinales: Spanje speelt om 18 uur tegen Zwitserland
Beeld: Freepik

EK-2021 kwartfinales: Spanje speelt om 18 uur tegen Zwitserland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Echte voetbalfans zullen graag willen zien dat de voetbal-thrillers van de achtste finales tussen Spanje-Kroatië en Frankrijk-Zwitserland met de wedstrijd in de kwartfinale wedstrijd tussen Spanje en Zwitserland herhaald wordt. Vrijdag 2 juni om 18 uur in Sint Petersburg staat La Furia Roja tegenover Zwitserland die verrassend genoeg titelhouder (2016) Frankrijk naar huis stuurde.

Terwijl België vrijdagavond 2 juli om 21 uur tegenover Italië staat in München mag Spanje om 18 uur tegen Zwitserland spelen in Sint Petersburg. Mochten zowel Spanje en België deze wedstrijden weten te winnen dan staan beide landen tegenover elkaar in de halve finales op dinsdag 6 juli om 21 uur in Londen. Maar zover is het nog niet.

Het nationale Spaanse mannen voetbal elftal heeft drie keer tegenover Zwitserland gestaan in belangrijke competities. Dat gebeurde voor het laatst tijdens het beruchte WK 2010 dat Spanje uiteindelijk van Nederland won. De wedstrijd Spanje-Zwitserland werd als eerste wedstrijd in de groepsfase gespeeld en werd door Zwitserland met 1-0 gewonnen.

Daarvoor waren er wedstrijden tussen Spanje en Zwitserland in 1994 en een in 1966. Deze wedstrijden werden wel door Spanje gewonnen. Als we alle oefen- en vriendschappelijke wedstrijden meetellen, dan hebben beide landen 22 keer tegenover elkaar gestaan. 16 keer wist Spanje te winnen, 5 keer speelden ze gelijk en slechts 1 keer wist Zwitserland te winnen.

Op papier is Spanje dus de favoriet maar Zwitserland heeft tegenover Frankrijk laten zien dat ze er klaar voor zijn en niet doelloos op het veld zullen staan. Laten we in ieder geval hopen dat het weer net zo’n spannende wedstrijd wordt deze vrijdag zoals die van Spanje tegen Kroatië en Zwitserland tegen Frankrijk.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?