De familie Gallego: een van de rijkste families van Spanje dankzij olijfolie

De familie Gallego: een van de rijkste families van Spanje dankzij olijfolie
Beeld: Canva

De familie Gallego: een van de rijkste families van Spanje dankzij olijfolie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De familie Gallego is een van de rijkste families van Spanje ondanks dat weinig mensen van haar gehoord hebben. Dat hebben de Gallegos te danken aan het feit dat ze in de schaduw een groot deel van de wereldwijde olijfolie verhandelen. In de krant El Pais verscheen deze week een portret.

Het is al van de jaren ’40 geleden dat Miguel Gallego en zijn echtgenote Dolores Jurado uit Extremadura wegtrokken om in Sevilla hun geluk te gaan beproeven. Ze begonnen er het kleine bedrijf dat later op hun vier zonen Miguel, Antonio, Diego en Francisco zou overgaan. Vandaag groeide daaruit de groep Migasa, de grootste wereldwijde verkoper van olijfolie. In totaal verhandelt Migasa jaarlijks 250.000 ton olijfolie, 230.000 ton zaden en een hoop andere voedingsproducten. Elk jaar gaat er zo meer dan 1.000 miljoen Euro door het bedrijf.

In totaal beschikt Migasa over 19 fabrieksgebouwen. De hoofdzetel bevindt zich in Dos Hermanas (Sevilla). Van de 250.000 ton olijfolie die het bedrijf uitvoert, gaat 150.000 ton naar in totaal 100 landen. In Spanje zelf gaat alles gewoonlijk naar de voedingsindustrie, van snoepgoed tot conserven.

De afgelopen jaren investeerde Migasa vooral in haar eigen infrastructuur. Het heeft naar eigen zeggen geen langetermijnplan, maar weet wel welke richting het wil blijven aanhouden; die van de wereld van de olijfolie en van de 80.000 olijfboeren die met het bedrijf handel drijven. 

Volgens de familie Gallego zijn er nog genoeg middelen om te blijven groeien. Hun aanpak vanuit de schaduw heeft de Gallegos geen windeieren gelegd. Volgens het magazine Forbes bevindt zij zich tussen de 100 meest rijke families van Spanje.

Ga naar de inhoud