skip to Main Content
Nederlander op weg naar Spanje met 11.000 euro op zak bij vliegveld Eindhoven aangehouden
Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee

Nederlander op weg naar Spanje met 11.000 euro op zak bij vliegveld Eindhoven aangehouden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee

Foto: Facebook Koninklijke Marechaussee

MADRID – De Koninklijke Marechaussee heeft bij het vliegveld van Eindhoven een 61-jarige man aangehouden omdat deze 11.000 euro contant geld mee wilde nemen op een vlucht naar Spanje. Het is niet helemaal bekend wat de bestemming was voor de Nederlander maar wel dat hij naast teveel contant geld ook nog een celstraf moest uitzitten. De man is aangehouden en het geld is in beslag genomen.

Bij een routine veiligheidscontrole bij het vliegveld Eindhoven ontdekte de marechaussee dat de 61-jarige Nederlander 11.000 euro bij zich droeg. Omdat de man niet goed kon uitleggen waar dat geld vandaan kwam werd hij aangehouden voor het witwassen van geld. Toen de agenten echter de gegevens van de man controleerden bleek ook nog eens dat hij nog meer dan twee jaar celstraf moet uitzitten.

Het gaat in dit geval weliswaar niet om een gigantisch groot bedrag maar om 11.000 euro (wat voor veel mensen nog steeds veel is). Als je binnen Europa echter met het vliegtuig op reis gaat mag je niet meer dan 10.000 euro in contanten (of een equivalent daarvan in een andere munteenheid) meenemen. Wil je dat wel doen dan moet dit worden aangegeven bij de douane van het vertrekkende en/of aankomende land of in ieder geval vragen of dat aangegeven dient te worden.

De 61-jarige “rijke” vliegtuigpassagier is voorlopig aangehouden en het geld is in beslag genomen. Een rechter zal uiteindelijk moeten beslissen wat te doen met deze man en wanneer hij zijn twee jaar celstraf zal moeten uitzitten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken