skip to Main Content

Olympische atleten Spanje aangekomen in Brazilië en klaar voor de strijd tijdens Rio 2016

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rio2016-1aMADRID – Spanje heeft in totaal maar liefst 306 atleten naar Rio de Janeiro gestuurd die de komende weken in 57 verschillende sporten zullen gaan deelnemen. Ook vlaggendrager Rafael Nadal is afgelopen zondag naar Rio afgereisd en is klaar voor de Spelen. Spanje wil de 17 behaalde medailles bij de laatste spelen in Londen op zijn minst evenaren en hoopt tegen de 22 medailles aan te komen, iets wat behaald werd tijdens de Olympische Spelen van 1992 voor eigen publiek in Barcelona.

Het Spaanse Olympisch team bestaat uit 306 atleten met veel nieuw gezichten maar ook diverse atleten die reeds aanwezig waren bij de laatste Olympische Spelen van 2012 in Londen. Tijdens die OS wist Spanje 17 medailles te winnen, 3 gouden, 10 zilveren en 4 bronzen (Nederland behaalde tijdens die spelen 20 en België 3 medailles).

In 2012 wist men goud te behalen bij het zeilen en bij taekwondo, zilver bij basketbal, zwemmen, synchroonzwemmen, taekwondo, triatlon, kanovaren en waterpolo en brons bij handbal, worstelen, synchroonzwemmen en kanovaren in slalom.

Dit zijn de bekendste categorieën voor de Spaanse atleten bij deze Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro:

rio-2016-2a

Atletiek

Spanje neemt deel aan het onderdeel Atletiek met 48 atleten, de grootste groep sporters van Spanje. De grootste kanshebbers voor medailles zijn Ruth Beitia voor het hoogspringen en Miguel Ángel López bij het wielrennen. Andere kanshebbers zijn Orlando Ortega, Bruno Hortelano en Adel Mechaal en Ilias Fifa.

Badminton

In de categorie badminton heeft Spanje twee atleten die hoog kunnen gaan scoren: Carolina Marín en Pablo Abián. Carolina Marín heeft al tweemaal goud gewonnen en men verwacht dat ook dit jaar zij hoog zal eindigen en wellicht weer goud gaat winnen.

Basketbal

Basketbal is een populaire sport en Spanje heeft diverse goede en internationaal bekende spelers zoals Pau Gasol, Ricky Rubio, Rudy Fernández, Juan Carlos Navarro, José Calderrón en Felipe Reyes. Het mannen handbal team wist tweemaal achter elkaar zilver te behalen bij de twee laatste Olympische Spelen. Ook bij de vrouwen zijn diverse goede spelers zoals Laia Palau, Marta Xargay en Laura Gil. Het vrouwen team is op dit moment sub kampioen ter wereld.

Zwemmen

Bij het zwemmen heeft Spanje een persoon die alles overtreft en dat is Mireia Belmonte, tweemaal medaille winnares voor het 200 en 400 meter zwemmen. Samen met haar zijn er echter nog 23 andere zwemmers en zwemsters die deelnemen aan de spelen van Rio 2016.

Taekwondo

Spanje heeft drie deelnemers bij het onderdeel Taekwondo, Joel González, Jesús Tortosa Carbrera en Eva Calvo Gómez. Joel González wil net zoals in 2012 weer goud halen terwijl Eva Calvo de grote nieuwe kanshebster is voor zilver of brons en wellicht wel goud.

Tennis

Bij de categorie tennis doet topspeler Rafael Nadal mee als meest bekende tennisser en daarnaast is hij ook nog eens de vlaggendrager van Spanje. Naast Nadal doen ook David Ferrer, Marc López en Albert Ramos Viñolas mee bij de mannen en Garbiñe Muguruza, Carla Suárez Navarro, Anabel Medina Garrigues en Arantxa Parra Santonja mee bij de vrouwen.

Zeilen

In de categorie zeilen weet Spanje altijd wel enkele medailles te winnen en er zijn in totaal 14 zeilers en zeilsters naar Rio de Janeiro gestuurd om Spanje te vertegenwoordigen. In 2012 wist Marina Alabau goud te winnen en ook zij doet dit jaar weer een gooi naar een gouden medaille. Ook zeilsters Támara Echehoyen, Ángele Pumariega en Sofía Toto wisten in Loden gouden plakken mee naar huis te nemen.

De Spaanse atleten doen praktisch in alle categorieën mee bij de Rio 2016 spelen en naast de eerder genoemde sporten zijn er ook atleten in de categorieën beachvolleybal, boksen, boogschieten, gewichtheffen, golf, handbal, judo, kanovaren, paardensport, roeien, rugby, schieten, tafeltennis, triatlon, turnen, veldhockey, waterpolo en worstelen – (Remco Stoffer)

BEKIJK ALLE SPORTERS EN ONDERDELEN VIA DEZE WEBSITE (GOOGLE)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken