skip to Main Content
Politie Benidorm maakt gebruik van drones om de stranden te controleren

Politie Benidorm maakt gebruik van drones om de stranden te controleren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

drone-politie1aBENIDORM – De lokale politie of Policía Local van Benidorm maakt sinds begin juli gebruik van enkele drones om de stranden vanuit de lucht te controleren. Hiermee is de politie van de populaire badplaats de eerste van Spanje die drones voor dit doeleinde inzet. Er zijn vier agenten die de drones besturen en gebruiken.

Met twee drones die elk 70 kilometer per uur kunnen vliegen en maximaal 30 minuten in de lucht kunnen zijn, maakt de Policía Local van Benidorm gebruik van de moderne technologie om de stranden van de badplaats Benidorm te bekijken en controleren vanuit de lucht.

De drones worden natuurlijk al op veel manieren ingezet zoals door de Spaanse belastingdienst die daarmee onregelmatigheden opspoorde bij de huizenbouw of in de badplaats Cunit (Costa Dorada) waar de strandwachten gebruik maken van een drone om een reddingsboei de zee in te krijgen. Daarnaast maakt het leger en de politie veel gebruik van drones voor de veiligheid en tijdens speciale missies maar om stranden in de gaten te houden is iets nieuws. Althans, was iets nieuws want er zijn na de experimenten in Benidorm al meer gemeentes die zo de stranden en straten van badplaatsen in de gaten houden.

De drones vliegen op een veilige hoogte tot maximaal 300 meter waarbij de camera’s alles registreren en waarna eventueel actie ondernomen kan worden door de agenten op straat. Naast de controle van de stranden maakt de politie van Benidorm ook gebruik van de drones om eventuele bosbranden te registreren in het natuurpark Serra Gelada. Schrik deze zomer dus niet van het brommende geluid van een drone want de politie waakt over je – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken