skip to Main Content
Wandelpad Caminito del Rey in Málaga één uur gesloten vanwege bosbrand

Wandelpad Caminito del Rey in Málaga één uur gesloten vanwege bosbrand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Een bosbrand heeft ervoor gezorgd dat het beroemde wandelpad Caminito del Rey gesloten was voor de wandelaars. De bosbrand is inmiddels onder controle en heeft niet voor veel schade gezorgd maar het wandelpad moest uit voorzorg wel een uur gesloten worden. Het ging daarbij om de ingang vanuit de gemeente Ardales die vanaf 11.30 uur voor minder dan 60 minuten gesloten was.

Rond 12.51 uur kon de brandweer het sein brand meester geven en kon het wandelpad weer geopend worden. De brand werd om 10.48 uur opgemerkt en in eerste instantie was er niets aan de hand terwijl de brandweer begon met het bluswerk. De vlammenzee trok echter snel richting de entree van het wandelpad waardoor men om 11.30 uur besloot de boel uit voorzorg te sluiten.

In totaal waren er elf brandweermannen op de grond de brand aan het bestrijden en maakte men gebruik van een blusvliegtuig en een helikopter. Om 12.51 uur was de brand geblust en kon men weer over het beroemde wandelpad lopen om te genieten van het natuurschoon en spectaculaire uitzichten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken