skip to Main Content
Ikea begint met de aan- en verkoop van tweedehands meubels in Catalonië
Ikea.es

Ikea begint met de aan- en verkoop van tweedehands meubels in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Tweedehands meubels vanaf nu bij de Ikea in Catalonië

Ikea.es

BARCELONA – Vanaf nu is het mogelijk om de oude Ikea meubels die men niet meer gebruikt terug te geven aan Ikea in Catalonië. Dat is mogelijk in een van de drie winkels die Ikea nu heeft, te weten in Badalona, Sabadell en l’Hospitalet. Onder de noemer “Salvemos los muebles” ofwel “laten we de meubels redden” is Ikea al enige tijd bezig met het aankopen van oude meubels wat dus nu ook bij de drie vestigingen in Catalonië mogelijk is.

Vanaf nu kunnen de klanten van Ikea ook in Catalonië (voorheen alleen mogelijk in Madrid, Valencia, Málaga, Sevilla en La Coruña) hun oude meubels kwijt door een formulier in te vullen op deze website waarop men moet invullen wanneer het meubelstuk gekocht is en ook de persoonsgegevens van de verkopers. Daarnaast dient de verkoper vier foto’s met het formulier mee te sturen.

Personeel van Ikea gaat daarna de meubelstukken taxeren en de verkoper krijgt voor het uit te betalen bedrag tegoedbonnen om in de Ikea uit te geven, dus geen contant geld. De meubels worden daarna in de “oportunidades” hoek te koop gezet voor precies hetzelfde bedrag als wat Ikea de oude eigenaar betaald heeft. Ikea zegt dat ze met deze actie geen winst willen maken of geld willen verdienen maar, zoals de titel al aangeeft, de meubels willen redden.

Eisen

Er zijn drie eisen waaraan men moet voldoen om de gebruikte meubels te kunnen verkopen bij de Ikea, overigens in de afdeling “oportunidades”, een afdeling waar aanbiedingen te vinden zijn en welke vaak als eerste bezocht wordt.

Ten eerste moeten de meubels van Ikea zijn waarbij het niet uitmaakt of de meubels nu nog in de verkoop zijn of al uit de handel zijn gehaald (zoals bij oudere modellen).

Ten tweede moet het gaan om: ladekasten, tafels, stoelen, vitrines, bureaus, kasten en boekenkasten. Als jouw tweedehands meubels niet in deze categorie vallen dan hoef je deze niet aan te bieden.

Ten derde moeten de meubels reeds in elkaar zijn gezet. In het geval dat iemand de meubelstukken in delen naar Ikea moet brengen dan biedt Ikea de verkoper de middelen en gereedschap om de meubels voordat ze aangeboden worden in elkaar te zetten.

De meubels moeten uiteraard wel in goede staat zijn zodat Ikea ze makkelijk kan doorverkopen en andere klanten ze willen kopen voor veel lagere prijzen dan in de winkels als ze deze nieuw zouden moeten kopen. Het idee erachter is natuurlijk goed en voor het milieu ook beter door de meubels te recyclen maar Ikea zal ongetwijfeld ook een ander motief hebben.

Geen cash

De verkopers van de oude meubels krijgen namelijk geen contant geld uitbetaald maar tegoedbonnen voor de Ikea. Met andere woorden, de klanten moeten weer een Ikea naar binnen gaan, in de verleiding komen om vele andere producten te kopen en waarschijnlijk meer kopen dan wat men eigenlijk wilde, iets wat wel vaker bij de Ikea gebeurd … toch?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken