skip to Main Content
Kort nieuws uit Spanje (5)
123rf

Kort nieuws uit Spanje (5)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kort nieuws uit Spanje

123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Durex condooms door de gezondheidsdienst en Durex van de markt gehaald in Spanje

MADRID – De Spaanse gezondheidsdienst heeft in Spanje diverse soorten condooms van het merk Durex van de markt gehaald omdat deze condooms kapot kunnen gaan bij gebruik. Degene die dus liever niet meteen vader of moeder willen worden kunnen beter de condooms Durex Real Feel (12 stuks) en Durex Sin Latex (12 stuks) niet meer gebruiken.

Zwembad in provincie Tarragona gesloten vanwege herhaalde ontlasting

TARRAGONA – De gemeente Riba-roja d’Ebre heeft besloten het gemeentezwembad te sluiten omdat er teveel in geplast wordt. Elke dag wordt het water in het zwembad gecontroleerd maar de laatste dagen werden er steeds meer resten van urine gevonden in het water. Daarop besloot de gemeente uit voorzorg voorlopig het zwembad te sluiten om de gezondheid van de zwemmers niet in gevaar te brengen. Door middel van video vigilantie maar met name door middel van de hulp van burgers wil men achterhalen wie voor het plassen in het zwembad verantwoordelijk is of zijn.

Dolfijnen gefilmd voor de kust van Lloret de Mar

GERONA – Het is niet vreemd om dolfijnen te zien voor de kust aan de Costa Brava maar dat dit ook op film vast wordt gelegd en daarnaast gedeeld op internet komt vaker voor. De eigenaren van de Ecosafarai hebben dat echter wel gedaan. Voor de kust van de drukke badplaats Lloret de Mar richting Port de la Selva werden eind juli diverse dolfijnen gezien die rustig met de catamaran van het bedrijf mee zwommen.

Passagiers cruiseschepen in Tarragona worden voor terroristen gewaarschuwd

TARRAGONA – Het bedrijf Costa Cruceros geeft aan de passagiers die van boord gaan in de haven van Tarragona pamfletten mee waarop ze gewaarschuwd worden voor terroristische aanslagen. Op zich is dat niet verwonderlijk aangezien vorig jaar augustus er in Catalonië twee aanslagen plaatsvonden en Spanje nog steeds in terreur alarmfase niveau 45 zit. Volgens de cruisemaatschappij zijn de pamfletten geschreven in Duits, Engels, Spaans, Portugees en Russisch niet bedoeld om de mensen bang te maken maar om te waarschuwen, iets wat Costa Cruceros in principe in elke haven doet.

Kwallen zijn weer teruggekeerd aan de Costa del Sol

MÁLAGA – Op woensdag moesten de rode vlaggen gehesen worden bij alle stranden van Málaga nadat er opnieuw een invasie plaatsvond van kwallen. De wind heeft ervoor gezorgd dat de kwallen in grote getalen aanspoelden op de stranden tussen Nerja en Málaga stad. Het is niet de eerste keer dat de kwallen aanwezig zijn op de stranden van de Costa del Sol maar om de rode vlag te hangen en het zwemmen in zee te verbieden op bijna alle stranden tussen Nerja en Málaga stad is iets unieks. Ook voor donderdag worden er nog veel kwallen verwacht.

“mijn hond begrijpt alleen nog maar het Catalaans” aldus een vrouw op Twitter

BARCELONA – Een Catalaanse vrouw heeft op Twitter vermeld dat haar uit Andalusië komende hond nu alleen nog maar Catalaans verstaat. Het gaat om @gallifantes die niet alleen vast blijft houden bij haar standpunt dat het Catalaans beter is dan het Spaans maar ook dat de hond die zij anderhalf jaar geleden heeft gered uit Jaén nu alleen nog maar het Catalaans begrijpt. Dat heeft op Twitter echter niet geleid tot veel steun voor de separatistisch denkende Catalaanse vrouw maar meer het belachelijk maken van de door haar gedeelde Twitter berichten.

Al snel verschenen er namelijk berichten met ongeveer dezelfde tekst maar dan dat de hond een professor is, een piloot, astronaut, kan autorijden, een Guardia Civil agent is, een fascist omdat de hond geen Catalaans verstaat etc. Lees een deel van de Twitter berichten HIER.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Sommige denken dat die vrouw een boodschap uitdraagt. Volgens m.i. wil ze gewoon et als al die seps aandacht voor zichzelf. Niets meer

  2. Die dame heeft, zoals zovele mensen, een probleem met immigranten die weigeren (of geweigerd hebben) zich aan te passen. De vergelijking met haar hond die dat wél doet vind ik best goed gevonden en vele Vlamingen vinden dit ongetwijfeld leuk. De mensen die haar belachelijk proberen te maken voelen zich waarschijnlijk aangesproken en/of begrijpen de inhoud van de boodschap niet.

    1. Dat jij hier nog een serieus commentaar over wilt geven maakt duidelijk dat zelfs die hond uit Andalusië, ook al is het een opportunist, slimmer is als jij!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken