skip to Main Content
Benzine 12% en diesel 7% duurder sinds begin 2019 in Spanje
Pixabay

Benzine 12% en diesel 7% duurder sinds begin 2019 in Spanje

MADRID – De prijzen voor benzine en diesel zijn de afgelopen maanden non-stop aan het stijgen en dalen maar op dit moment, aan het begin van de drukke tijd op de Spaanse wegen, is de benzine 12% duurder en de diesel 7% duurder dan aan het begin van dit jaar.

De gemiddelde prijs voor een liter benzine (gasolina) is 12% hoger geworden en staat nu op 1,327 euro per liter. De gemiddelde prijs voor een liter diesel (gasóleo) is 7% hoger geworden en staat nu op 1,212 euro aldus de Weekly Oil Bulletin (29 juli) van de Europese Commissie.

Met deze prijzen kost het vullen van een 55 liter tank benzine op dit moment 73 euro wat 7,80 euro meer is dan aan het begin van het jaar. Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 66,50 euro wat 4,50 euro meer is dan aan het begin van het jaar.

Ondanks deze prijsverhogingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het gemiddelde in de EU en de eurozone. De gemiddelde literprijs voor Eurosuper 95 is in de EU 1,439 euro en in de eurozone 1,484 euro. De gemiddelde literprijs voor diesel in de EU is 1,328 euro en in de eurozone 1,326 euro.

De recordprijs voor benzine werd volgens de website van RTVE geregistreerd op 3 september 2012 toen de benzine 1,522 euro kostte in Spanje en de diesel 1,445 euro. De hoogste benzineprijs in 2019 is gemeten in de maand mei met 1,437 euro en die van diesel met 1,258 euro.

Benzienprijzen juli 2019

Dieselprijzen juli 2019

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik niet, maar elke keer als het vakantie is zijn de prijzen gestegen.

  2. Dat gezegde de brandstofprijs is in spanje steeds goedkoop dat is niet zo je moet geen appelen met peren vergelijken kijk eerst eens naar het loon van een spanjaard en anders ga maar eens naar luxemburg andorra gibraltar tanken moet ik nog verder gaan

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by