Vier gemeenten in de Huesca provincie in Aragón krijgen avondklok

Vier gemeenten in de Huesca provincie in Aragón krijgen avondklok
Beeld: 123rf

Vier gemeenten in de Huesca provincie in Aragón krijgen avondklok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – De inwoners en bezoekers van de gemeenten Huesca, Jaca, Monzón en Barbastro krijgen vanaf dinsdag 3 augustus 00.00 uur te maken met een lokale avondklok nadat het Spaanse Hooggerechtshof dat heeft goedgekeurd. Eerder werd de lokale avondklok maatregel nog afgekeurd door het regionale hooggerechtshof in Aragón maar de regionale overheid stapte naar het Spaanse hooggerechtshof dat de maatregel wel toestaat.

Dat betekent dat de 53.956 inwoners van de stad Huesca, de 13.129 inwoners van de stad Jaca, de 17.469 inwoners van de stad Monzón en de 17.174 van de stad Barbastro en de bezoekers die daar op vakantie zijn of tijdelijk verblijven vanaf dinsdag 3 augustus om 00.00 uur te maken hebben met een lokale avondklok tussen 1.00 en 6.00 uur ‘s nachts gedurende tenminste 15 dagen. 

De regionale overheid van Aragón heeft voor deze gemeenten gekozen vanwege de epidemiologische situatie en de hoge corona-incidentie van 1.058 per 100.000 inwoners in de afgelopen 7 dagen in Jaca, 458 in Huesca, 437 in Barbastro en 395 in Monzón (let op: dus niet in 14 dagen maar in 7 dagen). Weliswaar zijn deze corona-incidenties in deze gemeenten aan het dalen, voor de regionale overheid zijn ze nog te hoog en is de kans op wederopleving te groot.

In eerste instantie werd het invoeren van de lokale avondklok al enkele dagen geleden aangevraagd aan het ‘Tribunal Superior de Justicia de Aragón’ maar dat werd afgewezen. Daarop volgde de regionale overheid de procedure en stapten ze naar het ‘Tribunal Supremo’ dat de maatregel deze maandag wel goedkeurde voor een periode van 15 dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.