skip to Main Content
Nederlands Consulaat Barcelona per 1 september definitief gesloten

Nederlands Consulaat Barcelona per 1 september definitief gesloten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

consulaat1ABARCELONA – Het Nederlandse Consulaat in Barcelona is per dinsdag 1 september 2015 definitief voor het publiek gesloten. Vanaf nu is het voor de in Spanje wonende Nederlanders alleen nog mogelijk om onder andere paspoorten te vernieuwen op de ambassade in Madrid.

Na 1 september 2015 zal het niet meer mogelijk zijn om reisdocumenten (paspoorten, identiteitskaarten, noodpaspoorten) en consulaire verklaringen (zoals bewijs van in leven zijn) aan te vragen op het honoraire consulaat in Barcelona.

Vanaf die datum moeten aanvragen in persoon worden ingediend bij de Nederlandse ambassade in Madrid. Deze maatregel, die door Nederland in alle landen wordt doorgevoerd, is het gevolg van bezuinigingen waartoe de regering heeft besloten en werd eerder dit jaar ingevoerd op de honorair consulaten in La Nucia, Torremolinos, Palma de Mallorca en Santa Cruz de Tenerife.

Schiphol

Daarnaast is het mogelijk om reisdocumenten aan te vragen in Nederland, op Schiphol en bij enkele grensgemeenten. Ook is het mogelijk om een paspoort aan te vragen op een Nederlandse ambassade in een ander land waar u tijdelijk verblijft. Sinds 9 maart 2014 is bovendien de geldigheidsduur van een paspoort voor volwassenen (vanaf 18 jaar) verlengd naar 10 jaar.

Consulaire verklaringen kunt u op de Ambassade in Madrid aanvragen en in sommige gevallen bij lokale autoriteiten en notarissen.

De Honorair Consul blijft wel nog in functie. Nederlanders kunnen in acute noodgevallen bij de Honorair Consul terecht voor beperkte consulaire dienstverlening. Daarnaast kunnen Nederlanders terecht bij de ambassade in Madrid. De website van de ambassade bevat veel informatie over consulaire dienstverlening en wordt steeds actueel gehouden: http://spanje.nlambassade.org

Oorspronkelijke tekst: Spanje.nlambassade.org

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken