skip to Main Content
Record aantal doden bij stierenrennen in Spanje

Record aantal doden bij stierenrennen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stierenrennen2aMADRID – Nooit eerder vielen er zoveel dodelijke slachtoffers in een jaar tijd dan in 2015. Afgelopen weekend viel in het kleine stadje Cuéllar, in de regio Castillië en Léon, een twaalfde dode nadat een stier een hoorn in de borst van een zestigjarige deelnemer stak en zijn hart doorboorde. Er waren tijdens de tweede dag in Cuéllar ook drie stieren die met uitputtingsverschijnselen werden afgevoerd alvorens de arena te bereiken.

Het dodental van het stierenrennen dit jaar komt daarmee alweer op twaalf. Dat is een record sinds het jaar 2000, toen begonnen werd met het bijhouden van het dodencijfer.

Stierenrennen of encierro is een traditie in Spanje waarbij een groep stieren door de afgezette straten van een stad worden gejaagd en een menigte voor de stieren uitloopt. Het bekendste voorbeeld ervan wordt in juli gehouden, tijdens de Fiestas de San Fermín in Pamplona. Hier vallen ook wel eens gewonden en doden en dan meestal onder de vele duizenden toeristen die aan het feest meedoen.

Ondanks kritiek van dierenrechtenorganisaties is het stierenrennen nog altijd razend populair bij zowel Spanjaarden alsook toeristen die in grote getalen naar Spanje afreizen om voor de zwarte meer dan 500 kilo wegende stieren uit te rennen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken