skip to Main Content
Dode tien meter lange walvis voor de kust van badplaats Salou gevonden

Dode tien meter lange walvis voor de kust van badplaats Salou gevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

walvis4aSALOU – Woensdagmiddag vonden enkele personen die aan boord van een privéboot waren het lichaam van een grote walvis. De dode walvis dreef voor de kust van de wijk Cap Salou van de nabij gelegen badplaats Salou en was ongeveer 10 meter lang en reeds in staat van ontbinding.

Nadat de autoriteiten verwittigd waren over het drijvende lichaam, werd besloten de walvis naar de haven van Tarragona te slepen omdat het 10 meter lange kadaver een gevaar was voor de zeevaart in dit gebied waar veel pleziervaartuigen rondvaren. Daarnaast wilde men voorkomen dat de stroming de walvis wellicht tot aan de kust zou brengen.

Het komt niet vaak voor dat een kadaver van een dode walvis wordt gevonden voor de kust van Salou of elke andere plaats in Catalonië. Er zijn wel altijd walvissen aanwezig die zelfs op sommige momenten van het jaar te zien zijn wanneer ze aan hun trek beginnen.

De strandgasten van Salou hebben niets gemerkt van het kadaver van de dode 10 meter lange walvis aangezien deze werd gevonden ver weg van de kust in de open zee – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken