skip to Main Content
Spaanse minister-president Rajoy en Amerikaanse president Trump hebben een ontmoeting op 26 september

Spaanse minister-president Rajoy en Amerikaanse president Trump hebben een ontmoeting op 26 september

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Komende 26 september zullen we weten wie van de twee de langste en stevigste handdruk heeft, Trump of Rajoy. De Spaanse minister-president zal op die dag voor de derde keer in zijn loopbaan de hand schudden van de man die van handenschudden een kunst heeft gemaakt, Donald Trump, voor diegene die het niet weten, de president van de Verenigde Staten. Beide heren zullen in The White House in Washington een ontmoeting hebben.

Tot nu toe heeft de Spaanse regering haar mond nog niet opengedaan over de benoeming van de Amerikaanse Donald Trump en was Spanje een van de weinige landen die niet voor of tegen Trump was/is. Met andere woorden, Spanje heeft geen mening, althans niet officieel. Waarschijnlijk is dat maar goed ook (al is het wel karakterloos) want anders had Trump Spanje ongetwijfeld wel aangevallen of een boycot op Spaanse producten aangekondigd of iets dergelijks.

Mariano Rajoy van Spanje heeft al twee keer kort de hand van Trump mogen schudden. De eerste keer was bij een OTAN bijeenkomst in Brussel in mei van dit jaar en de tweede keer bij de G-20 top in Hamburg begin juli dit jaar. Daarnaast hebben beide mannen enkele keren met elkaar over de telefoon gesproken waarbij de eerste keer was na de verkiezingsoverwinning van Trump en de laatste keer na de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils.

Op 26 september zal het echter de eerste keer zijn dat Mariano Rajoy naar het Witte Huis in Washington gaat om een gesprek met Donald Trump te hebben. Verschillende keren hebben beide regeringen met elkaar gesproken over een ontmoeting maar die kon vanwege de drukke agenda van beide heren steeds niet doorgaan. Dit keer zal Rajoy voor vijf dagen naar Amerika reizen eind september, precies enkele dagen voordat de regio Catalonië een afscheiding referendum wil houden op 1 oktober.

Voor Rajoy is het de tweede keer dat hij naar The White House gaat om een president van de Verenigde Staten te ontmoeten. De eerste keer was in 2014 toen hij op uitnodiging van Barack Obama naar Washington reisde. De tweede keer zal eind september worden waarbij deze ontmoeting waarschijnlijk minder spontaan zal zijn dan die met Obama.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken