menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona Spanje: 3.663 nieuwe positieven en 42 corona-doden in 24 uur tijd

Corona Spanje: 3.663 nieuwe positieven en 42 corona-doden in 24 uur tijd
Beeld: 123rf

Corona Spanje: 3.663 nieuwe positieven en 42 corona-doden in 24 uur tijd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op woensdag 2 september zijn er volgens de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid 8.581 nieuwe corona-positieven bijgekomen waarvan 3.663 de afgelopen 24 uur. Er overleden ook 177 mensen met of als gevolg van het coronavirus de afgelopen 7 dagen waarvan 42 de afgelopen 24 uur.

ATTENTIE: Dit artikel is niet om paniek te zaaien of angst te verspreiden maar het is korte informatie in het Nederlands van de officiële Spaanse informatie over de positieven en corona-doden, iets waar veel van onze lezers om vragen. De informatie die hier te lezen is wordt gehaald van diverse websites zoals Spaanse kranten (El Pais, El Diario en RTVE) maar vooral de officiële website van het Ministerie van Volksgezondheid. KLIK HIER om die website te bezoeken.

Er zijn op dit moment veel positieven omdat men nu veel meer en sneller PCR-tests uitvoert dan in maart/april maar kan er nog niet gesproken worden van een ernstige situatie in de ziekenhuizen omdat het aantal patiënten vele malen lager is dan aan het begin van de corona-crisis.

In de meeste gevallen gaat het bij de positieven in Spanje om asymptomatische besmettingsgevallen waarbij de besmette of positief geteste personen geen corona-symptomen vertonen maar wel het coronavirus kunnen verspreiden. De meeste positieven ontwikkelen geen of slechts milde symptomen. Het is echter wel belangrijk om deze positieven te isoleren, in quarantaine te plaatsen en een contactonderzoek te verrichten. Er zijn op dit moment veel minder ziekenhuis en ic-opnames dan in maart.

Cijfers woensdag 2 september

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de nieuwe dagcijfers bekend gemaakt die in dit geval betrekking hebben op de afgelopen 24 uur. Er wordt gesproken over 8.581 nieuwe positief geteste personen waarvan er 3.663 de afgelopen 24 uur zijn getest.

Van de 3.663 geregistreerde nieuwe positief geteste personen werden er 1.362 in de Madrid regio geregistreerd, 524 in Baskenland, 272 in Andalusië, 235 op de Canarische Eilanden, 220 in Aragón, 179 in de Valencia regio, 152 in Galicië, 87 in Catalonië en 11 in Murcia. Over de Balearen eilanden zijn gegevens bekend.

De cijfers die HIER (PDF) te downloaden zijn laten zien dat er de afgelopen 14 dagen 99.621 nieuwe corona besmettingen of positieven bij zijn gekomen terwijl dat aantal de afgelopen 7 dagen 47.423 was. 

Op dit moment is het totaal aantal positief geteste personen sinds het begin van de corona-crisis in Spanje gestegen naar 479.554 personen. De afgelopen zeven dagen zijn er volgens de gegevens ook 177 overleden met of als gevolg van het coronavirus waardoor het totaal volgens het Ministerie is gestegen naar 29.194 corona-doden.

Het aantal sterfgevallen is niet het echte aantal corona-doden omdat veel mensen overleden zijn zonder dat getest werd of zij besmet waren of niet. Er zijn ook andere cijfers in omloop die spreken over meer dan 40.000 doden.

De afgelopen 7 dagen moesten er in Spanje 1.831 personen opgenomen worden in ziekenhuizen waardoor het totale aantal sinds het begin van de corona-crisis steeg naar 135.174 patiënten. Daarvan werden er de afgelopen 7 dagen 137 opgenomen op de intensive care waardoor dat aantal steeg naar 12.380 ic-patiënten sinds de aanvang van de corona-crisis.

KLIK HIER voor de evolutie van het coronavirus per autonome regio en KLIK HIER voor deze cijfers per Spaanse provincie. Let op, deze cijfers zijn tot 23 augustus bijgehouden en zullen binnenkort wel geactualiseerd worden door het Ministerie van Volksgezondheid en het Centro Nacional de Epidemiología.