Restaurant in Barcelona biedt klanten ruimte voor een siesta in de ‘Nappuccino corner’

Restaurant in Barcelona biedt klanten ruimte voor een siesta in de ‘Nappuccino corner’
Beeld: Nappuccino / facebook

Restaurant in Barcelona biedt klanten ruimte voor een siesta in de ‘Nappuccino corner’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Wie heeft er niet gedacht aan het doen van een siësta of op zijn minst het even sluiten van de ogen en uitrusten na een goede maaltijd in een restaurant? Dat is precies wat restaurant ‘Lobster Roll Barcelona’ heeft bedacht voor hun cliënten die willen uitbuiken. Als een gast wil kan hij na het eten van bijvoorbeeld een rol van zeevruchten, het stergerecht van het huis, zich in een slaaphokje leggen om een dutje te doen. Dit kan maximaal een uur duren en is uitsluitend voor individueel gebruik. ‘Het is onder geen enkele omstandigheid mogelijk een hokje te delen’, legt de manager van het restaurant Xiaoyong Chi uit.

Lobster Roll Barcelona opende zijn deuren afgelopen juni (2022). Naast de verplichte tafels en stoelen van een restaurant vind je de ‘Nappucino corner’ waar zich de hokjes voor de siesta bevinden. Naast een benodigd matras bevinden zich hier ook andere zaken voor comfort, zoals stopcontacten, een lampje, etc.

Toen de verantwoordelijken van het restaurant de ruimte huurden, had het pand deze hokjes al. Deze behoorden tot het café dat eerst in de ruimte zat. Dit café had een vergelijkbaar idee; een café waar je kon uitrusten. De eigenaren van het café hebben de ruimte omgebouwd tot deze mini-franchise (de Nappuccino Corner) die nu zijn eerste ervaring heeft in deze vorm in het restaurant Lobster Roll in Barcelona. 

‘We konden ervan profiteren. We kunnen het goed vinden met de eigenaren van Nappuccino en we hebben samen met hun deze franchise in Spanje opgericht. We zijn de eersten. De toeristen gebruiken het normaal gesproken veel om uit te rusten.’ zegt Chi.

Hoewel het ‘contract’ voor een uur is, laten we de mensen soms wat langer liggen als het rustig is. Dit kunnen vijftien minuten of een half uur zijn, afhankelijk van de hoeveelheid mensen en of er een rij is, want het is gemaakt om te delen, zodat iedereen er gebruik van kan maken. We willen niet dat iemand er misbruik van maakt en de hele tijd binnen blijft. ‘Boven alles is het verboden om te gebruiken voor afspraakjes, individueel gebruik is de enige optie’, benadrukt Chi. 

De manager laat zien dat juist de buitenlanders veel gebruik maken van het Spaanse concept van de siesta. ‘Dit komt doordat ze de hele dag rondlopen door Barcelona, hier binnen komen met honger, dan wat eten en daarna toch graag willen uitrusten. Ze zijn erg dankbaar voor de mogelijkheid.’ aldus Chi.  

Sinds de opening, na de eerste golf nieuwsgierige bezoekers, kunnen ze nu al rekenen op een vaste clientèle, waaronder zich werknemers uit nabijgelegen kantoren bevinden en die buiten Barcelona wonen. Die moeten vaak vroeg opstaan om naar kantoor te komen. In de lunchpauze eten ze hier en daarna, voordat ze terug naar het werk gaan, nemen ze een moment om uit te rusten. 

Ook het eten is natuurlijk belangrijk en ook in dat opzicht is Lobster Roll een bijzonder restaurant. De menukaart is voornamelijk gefocust op gerechten die gegeten worden aan de kust van de Verenigde Staten. Hun broodje met zeevruchten, compleet huisgemaakt, wordt in geen enkel ander restaurant van de stad verkocht.

Ga naar de inhoud