skip to Main Content

Wandelsport in laagseizoen op Mallorca goed voor milieu en economie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mallorcaMALLORCA – De wandelsport wordt tijdens het laagseizoen steeds belangrijker op Mallorca aanzien dit als een mooi opvulsel voor de toeristische economie op het eiland dient. Zo komen er meer dan 300.000 klimmers, wandelaars en trekkers uit alle Europese landen naar het eiland om er gebruik te maken van de fantastische routes en het aangename herfst/winter klimaat.

Dit aantal wandelliefhebbers komt niet toevallig naar Mallorca. Veel steden en streken waaronder Pollensa, Soller en Arta hebben zich actief op vakantiebeurzen geprofileerd waarop zij zich presenteerden als een eersteklas bestemming om er de wandelsport te beoefenen.

Verschillende touroperators bieden all-inclusive pakketten aan waarop zij naast het wandelen ook cultuur en gastronomie aanbieden. Het is een ongelooflijk grote toeristische markt en tienduizenden bezoeken de vakantiebeurzen in de koudere Noord-Europese landen op zoek naar wandelbestemmingen in die periodes dat de temperaturen dalen en het rustiger is. Mallorca is wat dat betreft ideaal.

Dit segment in de toeristische industrie helpt de overheid op Mallorca daarnaast ook om een meer gebalanceerde economie te ontwikkelen terwijl men ook nog oog heeft voor het milieu. Daarnaast is Mallorca gewoon een mooi eiland om te wandelen en zijn de voorzieningen uitstekend. De regionale overheid wil zich de komende jaren nog meer gaan richten op de wandelaars.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken