skip to Main Content
Basis Ryanair vliegveld Eindhoven Airport sluit met gevolgen vluchten Spanje (UPDATE)
Archieffoto

Basis Ryanair vliegveld Eindhoven Airport sluit met gevolgen vluchten Spanje (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft besloten vanaf 5 november de eigen basis op Eindhoven Airport te sluiten. Volgens Ryanair moet dit geen gevolgen hebben voor de vluchten aangezien die uitgevoerd gaan worden vanuit andere landen. De sluiting zal wel gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij het vliegveld in Eindhoven.

Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar verschillende bestemmingen in Spanje, zowel in de zomer alsook in de winter. Zo wordt er gevlogen naar Barcelona, Murcia, Mallorca, Valencia, Gerona, Málaga, Sevilla, Alicante en Gran Canaria. Volgens Ryanair zal de sluiting geen gevolgen hebben voor de huidige vluchten die grotendeels uitgevoerd gaan worden vanuit andere landen.

Ryanair heeft op dit moment vier vliegtuigen gestationeerd staan op Eindhoven Airport. Deze zullen verdwijnen en elders geplaatst worden. Bestemmingen zullen dan als beginpunt de andere vliegvelden hebben en er zal geen vliegtuig van Ryanair meer in Eindhoven blijven staan.

Op Eindhoven Airport zullen hoogstwaarschijnlijk wel banen gaan wegvallen. Ryanair heeft 98 cabinepersoneel en 50 piloten die Eindhoven als basis hebben. Het is niet bekend of het weghalen van de basis een antwoord is op de stakingen van het personeel in Nederland. De pilotenvakbond denkt van wel en spreekt van een chantage om druk uit te oefenen op het personeel.

Iets soortgelijks deed Ryanair ook al eens in Dublin door te dreigen de basis weg te halen, iets wat uiteindelijk niet gebeurde.

[su_highlight background=”#FFE0B2″]UPDATE: Volgens diverse lezers zijn er minder vluchten naar diverse Spaanse bestemmingen vanaf Eindhoven Airport of zijn deze geheel geannuleerd waarbij passagiers de reeds geboekte tickets kunnen omruilen voor andere vluchten of restitutie van het betaalde bedrag. Officieel is hier echter niets over bekend, dat wil zeggen de Nederlandse en Spaanse pers schrijft hier niet over.[/su_highlight]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 45 reacties
 1. Ik had zelf een vlucht geboekt eindhoven murcia, vertrek 28/11 en terug 2/12. Eerst ontvang ik een mail van ryanair met de keuze om te herboeken of terug te betalen (ik kies voor terugbetalen) maar enekel dagen nadien een mail van ryanair flight reschedule ‘1e melding van een verandering in vertrek/aankomsttijd van uw vlucht’. Hier wordt mij voorgesteld om alsnog op dezelfde dagen te vliegen echter met licht gewijzigde uren. Op de ryanair site vind ik deze vluchten niet terug, dus het is me niet duidelijk of de vlucht alsnog doorgaat, dan wel of iemand me probeert op te lichten. Ondertussen wel netjes terugbetaald. Iemand met dezelfde ervaring?

 2. Mijn vlucht van Eindhoven naar Barcelona Reus van 4 december 2018 t/m 8 december 2018 is ook geannuleerd. Kreeg mijn bedrag binnen 7 werkdagen terug. Heb nu via Transavia geboekt. Ook via Eindhoven.

 3. vlucht geboekt van 18 dec tot 29 dec eindhoven – agadir en terug met Rayanair … is geanuleerd. Nu moeten we vliegen via schiphol met ryanair. ik dacht dat het alleen de vluchten voor Spanje waren ? Niet dus ??

 4. Mijn dochter had geboekt op woensdag 31 oktober terug woensdag 7 november. Naar Alicante kon nog maar terug vlucht geannuleerd. Ze geeft alles geannuleerd en heeft met transavia geboekt maar wel vanuit Schiphol. Blijkbaar vliegt Ryanair niet meer op woensdag en donderdag vanuit Eindhoven vanaf 5 november

 5. Mijn dochter had geboekt op woensdag 31 oktober terug woensdag 7 november. Naar Alicante kon nog maar terug vlucht geannuleerd. Ze geeft alles geannuleerd en heeft met transavia geboekt maar wel vanuit Schiphol. Blijkbaar vliegt Ryanair niet meer op woensdag en donderdag vanuit Eindhoven vanaf 5 november

 6. Jongens, waarom altijd dat geleuter over Ryanair, laat die (rot)maatschappij toch gewoon links liggen. Eindhoven gesloten, goed vertrek dan vanuit Antwerpen (+/- 90Km voor mensen uit Zuid-NL) 2 maal per week met TUI. Prijzen zijn vergelijkbaar als je tijdig (3 mnd. vooraf) je ticket boekt. Service uitstekend, nette bediening en vriendelijke mensen. Kortom het proberen waard! Ik heb met TUI een uitstekende maatschappij gevonden en ben uiterst tevreden. Kort nog, ik kijk telkens op Google Flights wanneer er goedkope vluchten zijn en boek dan +/-3 mnd. vooraf. Succes !

  1. Eindhoven wordt helemaal niet gesloten. Er worden 2 van de 5 vliegtuigen uit het schema gehaald.
   Goed lezen voordat u iets roept

  2. Niet iedereen kan vertrekken op de dagen dat ze vanuit Antwerpen vertrekken
   Niet veel keuze
   En niet iedereen wil iemand lastig vallen om je daar naartoe te brengen of wil bv zijn auto 4/5 weken( of korter )daar laten staan
   Parkeergelegenheid is er bijna niet
   De vliegmaatschappij is prima

 7. iedereen slachtoffer¡¡¡¡ en zeker de minst bedeelde Mensen die niet zo rijk zijn ,zijn heel blij dat ze ook eens 1 maal per jaar een ticket kunnen kopen bij Raynair om ook eens enkele dagen te kunnen genieten na een jaar zware arbeid .Daar hoor ik ook bij

 8. Onze vluchten van half november ook ineens geannuleerd. De terugvlucht van Alicante naar Ehv terug is er ineens niet meer. Optie was andere vlucht of geld terug. Ook eind november de terugvlucht vanuit Malaga niet meer mogelijk. Ook hier geld terug of andere datum. Maar hotel e.d. was al geregeld. Nu maar met Transavia.

 9. Gaat het wel over het personeel ? Ik heb nog niet geweten dat Ryanair een vlucht moest aflasten door een tekort aan personeel .
  De vakbonden willen gewoon in dat bedrijf zitten en de lakens uitdelen en bepalen wat er moet gebeuren en voor te staken hebt ge vlug mensen mee .En bedenk dat niet iedereen het geld heeft om dure tickets te kopen en toch graag een reisje zouden willen maken maar daar denkt de man met het geld niet aan?

  1. Louis wat ben jij megadom zeg, als je eens wist hoe het personeel behandelt wordt. Een varken heeft het nog beter! Dan is eisen om normale arbeidsvoorwaarden helemaal niet zo gek. Denk eens na voor je onzin opschrijft , ik kots echt van je

   1. Doe niet zo belachelijk slaat nergens op hoe je mensen afkaft kan niet hoor dan vliegen niet meer met jullie met Ryanair maasschapij

   2. ondertussen onze vakantie naar de kloten met jullie gemekker , waar moet ik van kotsen= hoop dat je elders ook een varkensbaantje weer krijgt. pfff

 10. In jullie artikel staat niet vermeld dat er vanuit Eindhoven ook vluchten naar Tenerife vertrekken en aankomen!

 11. Ook vluchten van Eindhoven naar Agadir Marokko zijn per 5 november gecanceld. Helaas bied Ryanair geen alternatief en worden gemaakte hotelkosten ook niet vergoed. Ik kreeg gisteren morgen een mailtje dat we geld terug kunnen krijgen voor de vlucht. En zo gaat ineens je zorgvuldig geplande vakantie niet door.

  1. Ik vind dit oprecht heel vervelend voor u en al die anderen . Maar laten we wel wezen: ik waarschuw hier op Spanjevandaag al tijden voor de hondse manier waarop dit bedrijf met haar personeel denkt om te kunnen gaan en dat dit wel een keer fout moest gaan! Ik roep al tijden dat vliegen voor een paar tientjes helemaal niet kán. Tenzij je het over de ruggen van het personeel doet. En dat je door het kopen van een kaartje bij dit bedrijf in feite dit systeem legitimeert. En nu is het dan zover, ja, heel vervelend, maar dit is gewoon struisvogelpolitiek.

 12. Ryanair, heeft wel degelijk miv November alle woensdag en donderdag vluchten vanuit Eindhoven naar Alicante gecancelde, voorlopig voor het hele winter seizoen, dus tot 1 april 2019

 13. Ik kan hier nog steeds geen mening over geven omdat ik nog steeds nergens kan te weten komen wat het personeel nu feitelijk verdient en of ik het terecht vind als ze staken
  Ook KLM piloten vinden dat ze te weinig verdienen
  Hoogst waarschijnlijk hebben alle voor/nadelen ooit in het contract gestaan wat ze ondertekend hebben
  Dus moeilijk te oordelen is mijn mening

  1. Klm piloten vinden helemaal niet dat ze te weinig verdienen. Zo zijn ze zwart gemaakt in de pers, met name door de Telegraaf . Het conflict bij Klm ( dat overigens opgelost is) ging over de werkdruk en het niet nakomen van afspraken door de directie.

   1. En voor je het weet ‘vlieg je van Ryanair naar KLM’. Jammer, dat het kennelijk voor velen zo zo moeilijk is om ‘bij het onderwerp te blijven’.

    1. DIT is het onderwerp
     Personeel dat staakt voor betere arbeidsvoorwaarden en vooral voor meer loon
     Wat is te weinig, wat is redelijk, wat is genoeg en wat is veel
     Zelfs KLM piloten , met een zeer hoog loon zijn niet tevreden
     DUS vandaar de sprong
     Was toch al duidelijk

  2. Son, ik weet het wel 18 euro voor ieder uur dat je letterlijk in de lucht bent, dat is alles. vlucht voorbereiden, wachten etc etc krijg je niet voor betaald. je bouwt geen pensioen op , er is geen eindejaarsuitkering. Een gemiddeld maandsalaris is 1100 euro met normale vlieguren. Zie daar maar van rond te komen.

   1. Dank voor je antwoord
    Het is de 1e keer dat iemand dat bekend maakt
    Het is mij nu iets duidelijker
    Is geen vetpot
    Als je 40u p/w werkt zeker niet
    Maar was je dit bekent toen je begon?
    Ik vlieg bijna altijd met jullie
    En niet om de prijs hoor want ik vlieg in vakantieperiodes en daar vind ik geen vlucht voor een paar tientjes zoals velen zeggen
    Vind het gewoon oké, vriendelijk personeel en altijd op tijd
    Hoop nog lang gebruik van Ryanair te kunnen maken
    Hoop dat er in dit conflict met personeel een oplossing komt
    Succes

   2. Toch raar dat ik van een piloot van Ryanair weet dat hij nog nooit heeft meegestaakt omdat hij daar geen reden toe had, zeker niet te klagen van zijn loon. Wie moet ik nu geloven.???

    1. Maddy, de piloot
     Mij is hetzelfde verteld door een piloot
     Niet het hoogste loon maar genoeg
     En dat ze moeten vliegen met te weinig brandstof, dat verhaal klopte toen ook niet
     Altijd genoeg om tot de volgende luchthaven te vliegen
     Mijn bron ” wij vliegen echt niet met gevaar voor eigen leven en een heel toestel”
     De lonen van het personeel is minder maar ze vliegen dan ook geen 40u
     En als je contract tekent dan weet je wat de voor-/nadelen zijn
     Ben al 30 j in een vakbond en heb nog nooit gestaakt
     Had een dienstverlenend beroep en vond staken niet kunnen
     En ben toch tevreden over Ryanair

   3. Toch raar dat ik van een piloot van Ryanair weet dat hij nog nooit heeft meegestaakt omdat hij daar geen reden toe had, zeker niet te klagen van zijn loon. Wie moet ik nu geloven.???

 14. Alle vluchten van en naar Murcia/San Javier zijn per 5 november geschrapt en worden niet opgepakt vanuit andere luchthavens! Dus wel degelijk effect.
  Erg jammer!

 15. Er zijn wel gevolgen want alle binnekomende avondvluchten zijn naar de ochtend verplaatst. Je kan nu vanaf o.a. Malaga alleen nog maar een vroege vlucht naar Eindhoven nemen.

 16. Onze reis Murcia-Ehv op 16/12 en Ehv-Murcia op 13/01 is officieel gecanceld op 01/10/18. Wij krijgen het geld terug. Wordt dit dan “zonder gevolgen” genoemd. Ik vind het nog al drastisch. Je hele reis en planning valt in gort dank zij Ryanair.
  Gelukkig hebben we snel een alternatief gevonden via Transavia.

 17. Ook vluchten van Eindhoven naar Alicante op de schop. Vanochtend diverse vluchtwijzigingen naar andere data doorgekregen die al stonden in november op woensdag en donderdag

 18. Weer een uitstekend bewijs wat voor rotstreken dit bedrijf met haar personeel uithaalt. Dictatoriaal, zonder enige inspraak.
  Dit steunt u dus, als u een kaartje koopt bij dit bedrijf. Dat u het maar weet.

  1. Rob Waarom bent u in Spanje gaan wonen toch niet alleen voor de zon toch.
   Maar toch ook voor het goedkoper menu en glaasje drinken enz. Weet dat u in een land woont waar regio´s zijn waar meer dan 50% van de jongeren geen werk heeft en dus ook geen uitkering krijgt . Dat deze jongeren soms voor 2 tot 4 euro per uur werken om uw bestellen te verzorgen . Daar is Ryanair dus nog Heilig bij. En koopt u ook uw kleding bij primark , kijk dan eens in de labels waar het gemaakt is . Ik vlieg mijn eerst volgende keer met Transavia omdat het qua prijs en tijden beter uitkomt. Maar vlieg ook Ryanair maar net wat mij het beste past.

   1. Ik begrijp niets van deze reactie . We hebben het over Ryanair . De rest zijn niet ter zake doende verzinsels van u. En nee, ik koop niets bij Primark en de Aldi . En ik neem nooit een uber. Ik doe alleen zaken met eerlijke bedrijven en niet met bedrijven die erop uit zijn eerlijke handel te ondermijnen.
    Bij mij regeert niet het geld als ik weet dat daar foute boel achter zit, vooral richting de werknemers. Ben ik nu duidelijk ?

    1. Als je altijd zo reageert dan kan ik me voorstellen dat Ryan Air van jou af wil. Iedereen die het niet met je eens is wordt uitgescholden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken