Aantal werklozen in september met 26.329 personen gedaald in Spanje

Aantal werklozen in september met 26.329 personen gedaald in Spanje
Beeld: 123rf

Aantal werklozen in september met 26.329 personen gedaald in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft volgens de maandelijkse cijfers van het Ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid de beste septembermaand sinds lange tijd gehad met een daling in het aantal werklozen. Volgens de cijfers van het Ministerio de Trabajo y Economía Social is het aantal werklozen met 26.329 personen gedaald terwijl de Sociale Zekerheid er 84.013 personen bij kreeg in september.

Het zijn enigszins hoopgevende cijfers maar ondanks minder werklozen in september is dat aantal nog steeds 3.776.485 werklozen in Spanje, 26.329 minder dan in augustus. De daling van het aantal werklozen wordt omschreven als de beste in een septembermaand sinds 1996 aangezien in praktisch alle jaren daarna in september het aantal werklozen altijd steeg, op 2005, 2006 en 2007 na.

Ondertussen is het aantal ingeschreven werkenden bij de Seguridad Social met 84.013 personen gestegen naar een totaal aantal werkenden in Spanje van 18.876.389 personen. Volgens het Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones is dit de vijfde opeenvolgende maand dat het aantal werkenden stijgt in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.