Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen

Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen
Beeld: Archieffoto

Ham, paella en een lekker koud biertje op een terras zijn de favorieten bij de toeristen

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek is gebleken dat buitenlandse toeristen die gedurende de zomer Spanje bezoeken het liefst de jamón iberico, paella, patatas bravas en cerveza nuttigen op een terras. In juli en augustus zijn er weer miljoenen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen voor de stranden, de culturele hoogtepunten en de gastronomie.

Madison Market Research hield gedurende de drukste zomermaanden een enquête onder de buitenlandse vakantiegangers die naar Spanje kwamen waaruit is gebleken dat men het liefst een koud biertje drinkt op een terras en dat samen doet met een bord jamón (ham) of paella.

Uit dat onderzoek is gebleken dat 38% van de ondervraagden een goed bord Spaanse ham zeer waardeert terwijl 13% het liever doet met paella, 8% met calamares en rabas (inktvis) en 8% met patatas bravas.

Om dat lekkere eten weg te spelen drinkt 40% van de ondervraagden het liefst een koud biertje en 36% een lekker glas (Spaanse) wijn. Ook blijkt uit het onderzoek dat de beste plaats om dit alles te doen een terras is waarvoor 52% van de ondervraagden koos.

Men heeft bij het onderzoek ook gekeken naar de keuze van de toeristen afkomstig uit verschillende werelddelen. Aziaten eten bijvoorbeeld het liefst de Spaanse ham, kip of kaaskroketten (12%) terwijl Amerikanen liever een bord lekkere paella eten (16%). De toeristen uit Europese landen kiezen blijkbaar liever voor een bordje patatas bravas (12%).

Alhoewel bekend is dat het merendeel van de buitenlandse toeristen die Spanje bezoeken dat hoofdzakelijk doen voor het strand en de zon geeft 36% aan dat ze ook graag nieuwe steden willen bezoeken waarvan 23% aangeeft te genieten van monumenten en de architectuur.

De gastronomie is voor 10% van de ondervraagden het belangrijkste terwijl 18% aangeeft voor het strand te komen. Bij de musea zijn vooral het Prado (47%), het Palacio Real (26%) en Museo Reina Sofia (22%) in Madrid erg populair. Ook het Alhambra (18%) en Las Cibeles (24%) staan hoog in de lijst van veelbezochte plaatsen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.