Search
menu
Search

Waterverbruik restricties in Sevilla vanwege aanhoudende droogte

Waterverbruik restricties in Sevilla vanwege aanhoudende droogte
Beeld: Canva

Waterverbruik restricties in Sevilla vanwege aanhoudende droogte

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De watermaatschappij Emasesa van Sevilla bereidt zich voor op restricties wat betreft het waterverbruik in de huishoudens en bedrijven in de stad Sevilla en 11 andere gemeenten. De maatregel houdt een verbod in op het gebruik van water voor sier- of recreatiedoeleinden zoals fonteinen, zwembaden en het water geven van planten. Het doel is om het waterverbruik terug te brengen tot 90 liter per persoon per dag.

In feite bevindt Sevilla zich al enkele maanden in een pre-alarmsituatie wat betreft het waterverbruik maar komende week zal een droogte-alarm afgekondigd worden door Empresa Metropolitana de Abastecimiento y Saneamiento de Agua de Sevilla (Emasesa). Op dit moment hebben de zes waterreservoirs samen 263 kubieke hectometers wat 41% van de totale capaciteit is. 

De alarmfase die waarschijnlijk maandag wordt afgekondigd omvat de publicatie van gemeentelijke aankondigingen in de respectieve gemeentehuizen van de gemeenten die onder de Emassa-diensten vallen. Daarbij worden alle burgers, organisaties, bedrijven en andere sociale groepen opgeroepen om rationeel, verantwoord en solidair met water om te gaan.

Deze alarmfase omvat tevens de inwerkingtreding van de gemeentelijke verordening tot regeling van de uitzonderlijke maatregelen die gelden voor de voorziening van drinkwater als gevolg van de droogte. Daaronder valt ook het verbod op consumptie voor sier-, recreatief en elk ander niet-essentieel gebruik waarbij ook wordt geschreven over mogelijke sancties.

Het doel van het waterbedrijf met deze bewustmakingscampagne voor waterbesparing is om het waterverbruik in Sevilla te verminderen van de huidige 116 liter tot 90 liter per persoon per dag.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?