skip to Main Content
Enorme regenval zorgt nu ook voor problemen langs de Costa Dorada

Enorme regenval zorgt nu ook voor problemen langs de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

regen9aTARRAGONA – Na hevige stormen met meer dan 100 liter regenwater per vierkante meter in Andalusië en de Comunidad Valenciana, was het nu ook de beurt aan het zuiden van Catalonië. In de provincie Tarragona moesten verschillende wegen, waaronder de A7 en N340 worden afgesloten vanwege overstromingen. Ook langs de kustplaatsen had men te maken met de gevolgen van de regen.

In de gemeente Mont-rog del Camp moest de N340 worden afgesloten vanwege overstromingen. Dit gebeurde rond 16.30 uur toen de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. In totaal waren er 12 brandweereenheden bezig om problemen op te lossen zoals bomen van de wegen halen en auto’s uit de waterstromen halen.

Ook in Miami Platja en l’Hospitalet de l’Infant waren er problemen op de wegen waardoor deze moesten worden gesloten voor al het verkeer. Nog verder naar het zuiden waren er problemen op de wegen rondom de stad Tortosa en de Ebro delta.

In de populaire badplaats Salou was het de zee die grote stukken strand wegsloeg en waar het water de wegen blank zette. In het stuk kustweg tussen Salou en Cambrils moest men het verkeer omleiden vanwege de weg die ondergelopen was door de regen en zeewater. Er waren grote golven die de weg opkwamen en het strand meenamen. Ondertussen kwam ook het regenwater uit de nabijgelegen stad Reus naar de zee waardoor er van allerlei afval te zien is op de stranden en in het water.

In de stad Tarragona konden de vissers niet uitvaren vanwege een te wilde zee en moest de brandweer aardig wat takken en omgevallen bomen weghalen. Ook hier werden enkele wegen uit voorzorg afgesloten vanwege overstromingsgevaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken