skip to Main Content
Meer dan 300 meldingen vanwege slecht weer in Andalusië

Meer dan 300 meldingen vanwege slecht weer in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

weer5aMÁLAGA – Politie, brandweer en hulpdiensten hebben dit weekend meer dan 300 meldingen binnen gekregen vanwege het slechte weer. De deelstaat Andalusië is zwaar getroffen door de enorme hoge golven, ruwe zee, windhozen en grote regenval waarbij tientallen bomen omvielen, stranden wegspoelden, zeeboulevards beschadigd raakten en zelfs strandpaviljoens en restaurants onderliepen en verwoest werden.

Het merendeel van de meldingen, zo’n 200, kwamen binnen in de provincie Cádiz waar met name de badplaats Linea de la Concepción zwaar getroffen werd. Een ander deel van de meldingen werd gedaan in de provincie Málaga en de provincie Granada.

Volgens de krant Diario Sur werd de stad Málaga zwaar getroffen en had men te maken met een van de ergste stormen van de laatste 30 jaar. Op veel plaatsen werden golven geregistreerd van wel 6 meter hoog waardoor veel stranden wegsloegen, chiringuitos onderliepen en wandelboulevards vernield werden. Zelfs het bekende Baños del Carmen had te leiden onder het weer en de ruwe zee en liep dan ook helemaal onder. Het is nog niet bekend wat de schade hier is.

Op veel plaatsen in en rondom Málaga moesten wegen worden afgesloten vanwege een verwoest wegdek of ondergelopen weg. Ook in de haven had men problemen met de ruwe zee en diverse cruises konden pas veel later dan gepland aanmeren. Vanwege de windhozen moesten ook 5 vliegtuigen naar andere vliegvelden gestuurd worden aangezien het niet mogelijk was te landen in Málaga.

Al met al een moeilijk weekend voor veel delen van Andalusië met veel regen, schade, ruwe zee, omgevallen bomen, kapotte wegen en vernielde en ondergelopen chiringuitos, restaurants en zelfs winkels. Nu wordt het tijd om de balans op te maken en de schade te bepalen en uiteraard om deze te herstellen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken