skip to Main Content
Amazon Spanje verhoogt de prijzen van de online supermarkt in Madrid

Amazon Spanje verhoogt de prijzen van de online supermarkt in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Klanten van Amazon Prime Now in de regio Madrid moeten er rekening mee gaan houden dat de prijzen voor minimum bestellingen verhoogd zijn van 19,90 euro naar 40 euro. Door veel kranten en websites in Spanje wordt dit gezien als een signaal voor een algemene prijsverhoging van Amazon Prime van 19,90 euro per jaar naar 40 euro of zelfs 60 euro. Vooralsnog geldt deze prijsstijging alleen in de regio Madrid en alleen voor de online supermarkt.

Amazon Prime Now is de supermarkt die op de Amazon website te vinden is en waarbij in diverse steden in Spanje zoals Madrid en Barcelona de klanten binnen één of twee uur de bestelde producten thuisbezorgd krijgen. Tot nu toe was de minimum bestel prijs 19,90 euro maar dat wordt vanaf nu 40 euro, meer dan het dubbele dus. Op dit moment geldt deze verhoging van de minimumprijs alleen voor de bestellingen in Madrid en niet in Barcelona.

Daarnaast heeft Amazon aangekondigd dat bij bestellingen tussen 10 en 40 euro die binnen twee uur thuisbezorgd worden er een vaste verzendprijs van 2,90 euro gerekend gaat worden. Dat geldt dan alleen bij bestedingen van minder dan 40 euro want vanaf dat bedrag is de bestelling binnen twee uur gratis. Amazon Prime Now klanten die de artikelen binnen één uur thuis willen hebben moeten, ongeacht welk lidmaatschapspakket men heeft, 6,90 euro betalen, 1 euro meer dan de prijs tot nu toe.

Veel kranten en websites in Spanje zien in deze prijsverhoging een voorloper of signaal voor een algemene verhoging van het Amazon Prime lidmaatschap. Dat kost nu 19,90 euro per jaar waarmee men bij duizenden producten of gratis bezorging heeft, of levering binnen 24 uur en levering op zaterdag of alles samen. Bij Amazon Prime zijn er nog meer voordelen waaronder ook een eigen soort van Netflix videostreaming systeem Prime Video.

Dat Prime bedrag kan echter ook omhoog gaan om het rendabel te blijven houden aangezien Amazon aangeeft verliezen te maken met deze voor Europese landen goedkope Prime prijzen. Er wordt geschreven dat deze prijzen van 19,90 euro naar 40 euro of zelfs naar 60 euro verhoogd kunnen worden. Voorlopig heeft Amazon daar nog niets over gezegd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Amazon is en blijft Amerikaanse zooi, net zoals bij de tv zenders gooien de Amerikanen na een bepaalde tijd de prijzen zo hoog dat ze niet rendabel meer zijn. Ik bestel al nooit meer op Amazon omdat deze standaard al een stuk duurder is dan de concurent en daarnaast een verschrikkelijk slechte courier in gebruik heeft die helemaal niets om een klant geeft.

  2. Doet mij terugdenken aan halverwege de jaren ’80 toen Filmnet begon met dagelijks 8 uur uitzenden van films voor 10 gulden per maand. Vervolgens werd dit uitgebreid naar 24 uur per dag en ………. ging de prijs omhoog. In de loop der tijd werd het maar duurder en duurder, de kwaliteit van de films slechter en slechter en als er een keer een topfilm werd uitgezonden en je had deze gemist, dan werd deze nog een paar keer herhaald …….. om 4 uur s’nachts!
    Dit soort “service” kun je maar beter geen abonnee van worden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken