skip to Main Content
Antonio Banderas in Málaga begonnen met opnames voor tv-serie over Pablo Picasso

Antonio Banderas in Málaga begonnen met opnames voor tv-serie over Pablo Picasso

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Mocht je een dezer dagen op straat lopen in de stad Málaga dan is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met de in Málaga geboren kunstenaar Pablo Picasso. Dat wil zeggen, de figuur van Picasso die de hoofdrol zal zijn in een nieuwe Spaanse televisieserie. Picasso wordt gespeeld door de tevens in Málaga geboren acteur Antonio Banderas.

De nieuwe televisieserie-documentaire heeft de naam “Genius” gekregen en is een productie van het wetenschappelijk en historisch televisiekanaal National Geographic. Ondanks dat de serie als hoofdrolspeler Antonio Banderas heeft is deze niet als acteur aanwezig bij de eerste opnames die sinds maandag zijn begonnen in het centrum van de stad.

Een van de plaatsen waar men druk bezig is met de opnames is de wijk La Malagueta. Er zullen echter ook opnames zijn bij de stierenvechtersarena, de Calle San Agustín straat, de kerk San Agustín en de Plaza de la Merced waar Picasso werd geboren en woonde. Er zijn ook diverse stranden in de provincie Málaga gekozen die dienst zullen doen als stranden van de Côte d’Azur in Frankrijk. In een later stadium zal de hele productie naar Barcelona verhuizen voor opnames.

De opnames van deze televisieserie-documentaire beginnen uiteraard in de kinderjaren van Picasso waardoor er nu nog geen plaats is voor Antonio Banderas die later op straat in Málaga opgenomen zal worden. Naast de bekende acteur doen er nog tientallen mensen mee als figuranten die de afgelopen maanden in een proces gekozen werden.

De opnames van de Picasso serie vinden plaats onder de noemer “Genius” van National Geographic. Het is echter niet de eerste keer dat er een reeks wordt uitgezonden omdat de eerste opnames reeds plaatsvonden waarbij de acteur Geoffrey Rush als Albert Einstein de hoofdrol speelde. Voor de “Genius” serie over Picasso worden er opnames gemaakt in Málaga, Barcelona, Parijs en Boedapest. Deze uit tien afleveringen bestaande serie moet in de lente van 2018 op de televisie te zien zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Las net op de site van Sitges dat er daar ook opnames gepland zijn.
    Antonio Banderas roda a Sitges ‘Genius’, la sèrie de televisió en què interpreta a Picasso
    antonio banderas roda genius sitges
    L’actor malagueny Antonio Banderas es posarà en la pell del pintor Pablo Picasso en el rodatge que es farà a Sitges el proper 8 de novembre. Amb motiu de la filmació, es produiran restriccions al trànsit rodat des del dimarts 7 de novembre, a les sis de la tarda, fins al 9 de novembre, a les dotze del migdia, i romandran tallats al trànsit rodat els carrers Davallada i Fonollar.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by