skip to Main Content
Costa Blanca regio heeft 77 procent van de beddencapaciteit in hotels deze winter

Costa Blanca regio heeft 77 procent van de beddencapaciteit in hotels deze winter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Volgens de laatste gegevens van de Hosbec toeristische accommodaties vereniging van de Costa Blanca heeft de gemeente Benidorm gedurende de winter 2017/2018 de beschikking over 72% van alle bedden die er te vinden zijn. Langs de hele Costa Blanca regio stijgt dat percentage naar 77% deze winter. De drukste periodes zijn volgens de Hosbec de maanden december 2017, januari en februari in 2018. In totaal hebben de bezoekers de keus uit 77.443 bedden in 236 hotels aan de Costa Blanca.

Benidorm

Van het aantal hotels dat open zal zijn de komende wintermaanden opent 72,5% haar deuren voor de toeristen terwijl er 27,5% gesloten is. De hotels die hun deuren hebben dichtgedaan voor het einde van de zomer is 13,8% van het totaal terwijl 10,2% het hotel dicht heeft gedaan voor verbouwingen en verbeteringen. 1,8% van de hotels is dicht vanwege vakantie van de eigenaar/personeel en 1,7% vanwege andere redenen die niet bekend zijn.

In het geval van toeristische appartementen blijft er 89,1% open voor de toeristen en zal 10,9% gesloten zijn. er zijn in Benidorm slechts 3 appartementencomplexen die sluiten vanwege het einde van het zomerseizoen en/of verbouwingen gedurende de wintermaanden.

Wat betreft de campings zal 70,2% operationeel zijn terwijl 29,8% van de campings in de kustplaats Benidorm gesloten is deze winter. De campings worden normaal gesproken erg goed bezocht gedurende de wintermaanden maar er zullen toch twee campings zijn die niet opengaan deze winter en pas weer in mei 2018 hun hekken open doen.

Costa Blanca

Bovenstaande data hebben alleen betrekking op de kustplaats Benidorm maar ook voor de hele Costa Blanca zijn cijfers bekend gemaakt. Zo weet men te melden dat 76,6% van alle hotels aan de Costa Blanca open blijft deze winter terwijl 23,4% zal sluiten. De redenen daarvoor zijn in 7,6% van de gevallen het einde van het zomerseizoen, in 15,1% van de gevallen vanwege verbouwingen en vernieuwingen en in 0,7% van de gevallen vanwege vakantie van de eigenaar/personeel.

In het geval van de toeristische appartementen zal slechts 39% open zijn gedurende de wintermaanden terwijl maar liefst 61% haar deuren zal sluiten waarbij dit in 100% van de gevallen gebeurt vanwege het einde van het zomerseizoen.

In het geval van de campings langs de hele Costa Blanca is er weer goed nieuws want 100% van de campings is open deze winter. Dat is dus een veel hoger percentage dan in Benidorm maar dat komt omdat er twee campings zijn die deze winter niet open gaan vanwege verbeteringen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Begrijp ik nu goed dat de gemeente Benidorm deze winter 72% van de hotel capaciteit ter beschikking heeft, dus onbezet is?? Als dat zo is zullen er snel meer sluiten!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken