skip to Main Content
Dit wordt de kerstverlichting die de Calle Larios in Málaga omtovert tot een Kathedraal

Dit wordt de kerstverlichting die de Calle Larios in Málaga omtovert tot een Kathedraal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Málaga heeft bekend gemaakt door middel van foto’s hoe de kerstverlichting in de populairste en drukst bezochte straat van de stad gaat worden. De speciale verlichting moet van de Calle Larios een echte Kathedraal maken. Op 24 november om 18.30 uur begint het Kerstspektakel met de opening waarna elke dag twee korte shows met licht en muziek volgen.

Kerstmis is in veel Spaanse steden en dorpen altijd een speciale tijd waarbij de straten extra aangekleed en verlicht worden. Dat is ook het geval in de stad Málaga waar de Calle Larios de meest bekende versierde straat is. Dit jaar zal de opening van het lichtspektakel plaatsvinden op vrijdag 24 november waarna elke dag om 18.30 en 21.30 uur, net zoals in 2016, een 3 minuten durende licht- en muziekshow de aanwezigen versteld zal doen staan.

In heel Málaga worden er echter nog veel meer versieringen en lichtcreaties opgehangen waardoor er tijdens de Kerst 1,8 miljoen lichtpunten zullen zijn. Als nieuwigheid worden er dit jaar diverse straten voor het eerst spectaculair aangekleed met lichtversieringen. Het gaat om de straten Marqués, Sagasta, Souvirón, Enrique García (plaza de Camas), Herrera del Rey, Puerta Del Mar, Moreno Carbonero, Álamos en een nieuw deel van de calle Granada.

In totaal zal de gemeente Málaga dit jaar 573.211 euro investeren in de lichtversieringen. Daarbij komt de 81.398 euro voor de nieuwe kerstboom op de plaza de Camas en de nieuwe straten die versierd zullen worden. Gedurende de Kerstperiode zullen miljoenen Led lampen de stad in alle kleuren verlichten wat uiteraard een feest is voor jong en oud.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken