Search
menu
Search

Día supermarktketen wil winkels sluiten en Clarel verkopen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Día supermarktketen wil winkels sluiten en Clarel verkopen in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse supermarktketen Día is van plan een deel van de eigen winkels in Spanje te sluiten en de semi-drogisterij winkels van Clarel te verkopen. Dat vormt onderdeel van een nieuwe strategie van de keten die voor 29% in handen is van een Russische zakenman die daarmee de rode cijfers wil wegwerken.

Al maanden gaat het niet goed met Día, de van oorsprong Spaanse supermarktketen. De aandelen zijn nu weer licht aan het stijgen maar het was bar en boos waarbij er vele miljoenen euro’s verloren gingen. Nu lijkt het erop dat de rust weer een beetje is teruggekeerd en heeft men de toekomstplannen aangekondigd.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wat is de Día supermarkt in Spanje[/su_note]

Onderdeel daarvan is het sluiten van winkels in Spanje, om concreet te zijn de Max Descuento winkels waarvan er in Spanje 35 te vinden zijn. Daarnaast wil Día de keten Clarel, die bestaat uit 1.270 winkels in Spanje en Portugal, verkopen. Clarel is de naam die Día gegeven heeft aan de oude Duitse Schlecker winkels die in 2013 gekocht werden.

Volgens de krant el Economista hebben de Clarel winkels flinke verliezen geleden in de regio Catalonië waar het “proces” ervoor gezorgd heeft dat er veel minder werd verkocht. Clarel heeft in Catalonië 650 winkels, ongeveer de helft van het totaal aantal winkels in heel Spanje.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Clarel winkels in Spanje[/su_note]

De Día is een zogenaamde discount supermarktketen met duizenden vestigingen in meerdere landen maar vooral in Spanje waar de keten vandaan komt. In 1979 doet de eerste vestiging van Día haar deuren open in Madrid. Nu zijn de Día supermarkten in verschillende formaten overal te vinden in Spanje. Van de kleine Día Market buurtsupers naar de grote Día Maxi winkels. Día heeft 7.388 winkels in vier landen, te weten Spanje (4.173), Portugal (630), Brazilië (1.115) en Argentinië (930).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?