Spaanse politie waarschuwt eigenaren van zwarte personenwagens

Spaanse politie waarschuwt eigenaren van zwarte personenwagens
Beeld: 123rf

Spaanse politie waarschuwt eigenaren van zwarte personenwagens

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Regelmatig plaatst de Guardia Civil op Twitter tips en waarschuwingen voor automobilisten. Zo leggen ze soms uit hoe men op een rotonde dient te rijden, de knipperlichten dient te gebruiken en wat de snelheden zijn op de Spaanse wegen. Dit keer waarschuwt de Guardia Civil de automobilisten die eigenaar zijn van een zwarte of donker gekleurde personenwagen.

Nu het herfst en binnenkort winter is in Spanje wordt het weer ook wisselvalliger en wordt het eerder donker. Daarom raadt de Guardia Civil automobilisten van donker gekleurde voertuigen aan om ook overdag de lichten aan te doen om de zichtbaarheid te verbeteren.

Zo heeft de Guardia Civil op Twitter een tekening geplaatst waarmee ze willen aantonen dat de visibiliteit met de autolampen aan vele malen beter is en er dus ook minder kans is op een ongeval. Daarbij maakt de politie onderscheid tussen de morgen, middag en avond waarbij de donker gekleurde voertuigen niet gezien worden tot op een afstand van 130 tot 30 meter (afhankelijk van het weer en het moment van de dag).

Automobilisten die wel de autolichten aandoen overdag verhogen die visibiliteit tot tenminste 240 meter waarbij andere weggebruikers een donkere auto wel zien aankomen.

Het rijden met de autolichten aan is reeds verplicht in enkele EU-lidstaten zoals Finland, Zweden, Denemarken en Polen maar in andere landen waaronder Spanje is het niet verplicht. Het wordt door de Spaanse verkeersdienst en de Spaanse politie echter wel aangeraden, speciaal in die delen van het land waar het weer wisselvallig is en de visibiliteit minder is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.