Search
menu
Search

Spaanse politie waarschuwt eigenaren van zwarte personenwagens

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse politie waarschuwt eigenaren van zwarte personenwagens

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Regelmatig plaatst de Guardia Civil op Twitter tips en waarschuwingen voor automobilisten. Zo leggen ze soms uit hoe men op een rotonde dient te rijden, de knipperlichten dient te gebruiken en wat de snelheden zijn op de Spaanse wegen. Dit keer waarschuwt de Guardia Civil de automobilisten die eigenaar zijn van een zwarte of donker gekleurde personenwagen.

Nu het herfst en binnenkort winter is in Spanje wordt het weer ook wisselvalliger en wordt het eerder donker. Daarom raadt de Guardia Civil automobilisten van donker gekleurde voertuigen aan om ook overdag de lichten aan te doen om de zichtbaarheid te verbeteren.

Zo heeft de Guardia Civil op Twitter een tekening geplaatst waarmee ze willen aantonen dat de visibiliteit met de autolampen aan vele malen beter is en er dus ook minder kans is op een ongeval. Daarbij maakt de politie onderscheid tussen de morgen, middag en avond waarbij de donker gekleurde voertuigen niet gezien worden tot op een afstand van 130 tot 30 meter (afhankelijk van het weer en het moment van de dag).

Automobilisten die wel de autolichten aandoen overdag verhogen die visibiliteit tot tenminste 240 meter waarbij andere weggebruikers een donkere auto wel zien aankomen.

Het rijden met de autolichten aan is reeds verplicht in enkele EU-lidstaten zoals Finland, Zweden, Denemarken en Polen maar in andere landen waaronder Spanje is het niet verplicht. Het wordt door de Spaanse verkeersdienst en de Spaanse politie echter wel aangeraden, speciaal in die delen van het land waar het weer wisselvallig is en de visibiliteit minder is.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?