Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes (2021)

Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes (2021)
Beeld: Pixabay

Dit zijn de 10 rijkste Spanjaarden volgens Forbes (2021)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Amerikaanse magazine Forbes heeft de nieuwe ‘The World’s Billionaires’ lijst bekend gemaakt waarop alle 2.755 rijken der aarde verdeeld per land staan. Volgens deze jaarlijks terugkerende lijst is Jeff Bezos van Amazon opnieuw de rijkste persoon gevolgd door Elon Musk van Tesla, de Fransman Bernard Arnault & Familie van LVMH, Bill Gates van Microsoft en Mark Zuckerberg van Facebook (nu Meta). In Spanje staat voor het zoveelste jaar Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex (o.a. Zara) bovenaan de lijst op plaats 11 en is hij een van de 30 Spaanse rijken op de Forbes lijst 2021.

Amancio Ortega, de eigenaar van Inditex en oprichter van onder andere de bekende Zara winkels, is de rijkste Spanjaard ter wereld met een geschat vermogen van 77 miljard dollar. Ortega staat daarmee op de 11e plaats op de jaarlijkse Forbes-lijst die dit jaar opnieuw aangevoerd wordt door Jeff Bezos, de oprichter en eigenaar van online warenhuis Amazon met een vermogen van 177 miljard dollar.

De 85-jarige Spanjaard Amancio Ortega staat standaard elk jaar in de top 10 lijst en dan vaak helemaal bovenaan maar dit jaar is hij op de 11e plaats geëindigd. De Zara oprichter heeft 77 miljard dollar (67 miljard euro) op zijn rekening staan en is daarmee niet alleen de rijkste persoon van Spanje maar ook een van de rijksten van Europa, op de Fransman Bernard Arnault en Familie na met een vermogen van 150 miljard dollar, goed voor een derde plaats op de wereldranglijst van Forbes.

De 52-jarige dochter van Amancio, Sandra Ortega Mera, is als Spaanse vertegenwoordiging op de Forbes lijst de tweede rijkste Spanjaard/Spaanse op plaats 344 met een geschat vermogen van 7,3 miljard dollar (6,3 miljard euro). Ze is echter wel de rijkste Spaanse vrouw op de lijst van rijke Spanjaarden.

Op de derde plaats in Spanje en plaats 680 op de Forbes-lijst staat Juan Roig, de eigenaar en oprichter van de Mercadona supermarkten met een vermogen van 4,2 miljard dollar (3,6 miljard euro) gevolgd door de Spaanse nummer 4 en 752 op de Forbes-lijst Rafael del Pino, president van Ferrovial, met een vermogen van 3,9 miljard dollar (3,1 miljard euro).

Bekijk HIER alle 30 Spaanse rijken of de top 10 hieronder:

1Amancio OrtegaInditex (Zara)67 miljard euro
2Sandra Ortgea MeraInditex (Zara)6,3 miljard
3Juan RoigMercadona3,6 miljard
4Rafael del PinoFerrovial3,1 miljard
5Juan AbelloTorreal 2,5 miljard
6Alicia KoplowitzOmega Capital2,3 miljard
7Hortensia HerreroMercadona2,3 miljard
8María del PinoFundación Rafael del Pino2,2 miljard
9Daniel MateGlencore2,2 miljard
10Florentino PerezGrupo ACS1,8 miljard

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.