skip to Main Content
Besneeuwde bergtoppen op Mallorca (foto’s)

Besneeuwde bergtoppen op Mallorca (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het was voorspeld en die voorspelling is ook uitgekomen. De hoger gelegen delen van het eiland Mallorca zijn bedekt met een sneeuwlaag tot 5 centimeter dik nadat de temperaturen flink daalden en de regen vanaf 300 meter hoogte sneeuw werd. De Serra de Tramuntana is dan ook een “winterwonderland” wat zeker dit weekend door de eilandbewoners veel bezocht zal gaan worden om te wandelen, sleeën, sneeuwballen gooien en mooie foto’s te maken.

De sneeuwval is te danken aan een arctische polaire lucht die zorgt voor intense kou en sneeuw in de hoger gelegen delen van het eiland. Buiten het feit dat de temperaturen gedaald zijn, staat er ook een straffe wind met snelheden tussen de 70 en 80 km/uur waardoor de gevoelstemperatuur intens koud en onaangenaam kan zijn.

Naast de sneeuw op de hoger gelegen delen van de Serra sneeuw het ook in Lluc, Caimari, Selva, de zone van de Cúber en Gorg Blau stuwmeren, de Mirador de ses Barques en Galilea. Voor de veiligheid zijn de wegen tussen Sóller en Puig Major, Pollença-Lluc en de weg tussen Caimari en de Coll de sa Batalla afgesloten voor al het verkeer. Ook in de stad Palma viel wat natte sneeuw in de vroege ochtenduren van zaterdag.

Vanwege de koude en harde wind voelde het kouder dan de gemeten -4 graden aan en is het ijzig koud op de hoger gelegen delen van het eiland. Ook voor deze zaterdag heeft de Spaanse weerdienst Aemet nog steeds een koude ijzige dag voorspeld en is er een sneeuwalarm tot laat in de middag. Op zondag moet het weer wat warmer gaan worden en zal de sneeuw langzaam gaan smelten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken