skip to Main Content

Spanje scoort goed op de lijst van hotels waar geen kinderen zijn toegestaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ben je op zoek naar een vakantie met enkel volwassenen en dus geen kinderen, Spanje kan dan aan jouw eisen voldoen. Spanje staat op de derde plaats van een lijst met enkel hotels voor volwassenen, alleen Japan en Brazilië doen het beter. Het aantal hotels waar enkel volwassenen toegelaten zijn heeft de laatste jaren een enorme sprong van 169% vooruit gemaakt.

Volgens de vergelijkingswebsite HotelsCombined zijn er 123 hotels in Spanje waar geen kinderen toegelaten zijn. Op de eerste plaats staat Japan met 361 hotels gevolgd door Brazilië met 177 hotels. Op de lijst na Spanje staat Mexico op de vierde plaats met 71 hotels en Turkije staat op de vijfde plaats met 59 hotels.

De site heeft ook de locaties kunnen bepalen met de meeste hotels in deze categorie en dat zijn Maspalomas (Gran Canaria), Palma (Mallorca) en Santa Eularia des Riu (Ibiza). Volgens dezelfde website zijn de drie populairste hotels waar geen kinderen toegelaten zijn het Occidental Atenea Mar (Barcelona), het Ushuaia Ibiza Beach Hotel (Ibiza) en Hotel Piscis (Mallorca).

en jij, kies jij voor een hotel zonder kinderen en dus geen herrie in en rondom het zwembad, geen minidisco en geen kinderanimatie?

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Beste mensen ieder zijn mening, ik sta zelden gratis zoek voor 99 procent een camping.Die overige een procent is meestal betalen voor een camperplaats.
  Ben zowel zakelijk als privé, genoeg op hotel geweest.
  Heb een open hart operatie gehad met vier omleidingen.
  Zo dan zijn jullie weer bij.
  Prettig weekend.

 2. Laat ik voor op stellen dat niet alle kinderen slecht opgevoed zijn. Aan volwassenen mankeert ook nog wel het 1 en ander. Er zijn mensen die niet voor kinderen kiezen en mensen die ze wel willen. Ieder zijn eigen keuze. Er zijn echter veel ouders die allebei werken en o ja ook nog kinderen willen. Die ouders willen ook op vakantie. O jee we hebben kinderen die moeten ook nog mee! Is er geen hotel waar ze geweigerd worden? Wij zijn namelijk aan vakantie toe. Die ouders heb je ook. Weinig aandacht voor ze het hele jaar dus zijn ze zo blij als ouders wel tijd voor ze hebben. Het zijn wel de gasten van de toekomst . Dan zijn ze misschien wat luidruchtig maar dat zijn volwassenen ook vooral als er een flinke borrel gedronken wordt. Zou zeggen offer je vakantie eens op ga voor je rust naar een bejaardenhuis doe je goed werk en heb je zeker geen last van kinderen.

  1. Inderdaad, zijn de gasten van de toekomst…die dan op hun beurt ook de nodige rust willen hebben. Er zijn hotels zat waar men met de kids kunnen gaan en een minderheid aan hotels enkel voor volwassenen. Voor ieder wat wils. Zo zijn er bvb ook héél veel hotels waar huisdieren verboden zijn. Moeten die mensen dan maar op vakantie in asielcentra gaan om, zoals u zegt: “een goed werk te doen”? Er is nu eenmaal een markt voor: klanten die tijdens hun weinige vakantiedagen graag op hotel gaan waar ze niet worden gestoord wegens de overlast van (slecht) opgevoede kinderen of huisdieren…

 3. Heb kinderen en kleinkinderen.
  En ik vind het heel nomaal dat er mensen zijn die een hotel verkiezen waar enkel volwassenen toegelaten zijn.
  Niks mis mee.

 4. Sluiten die hotels, pure discriminatie, echt niet iets om trots op te zijn.
  Zelf heb geen behoefte aan hotels, ik reis met de camper.
  Gewoon rekening houden met elkaar, en respect tonen.

  1. Nee, bijna naamgenoot, het is geen discriminatie.
   Het is bescherming van gasten tegen kinderen van ouders die verzuimd hebben hun kroost goed op te voeden.

  2. Helemaal geen discriminatie ,zelf ga je niet op hotel ;hoe kan je dan oordelen ? Als je vakantie verpest wordt door rot verwende schreeuwende en onhandelbare “kids” dan ga je wel anders oordelen.

  3. Dus je reist met de camper.
   Nog erger al die parkeer plaatsen met campers soms wel met 4 personen zonder WC . Maar wel de hele week gratis staan met 10 of meer campers in Spanje.
   Vraag me wel af waar ze die chemische toiletten (poep emmers ) legen . En of en waar ze zich douche met zijn vieren.
   Zag laatst een camper in een stille straat een vuilwater tank boven een riool putje legen. Over respect gesproken.

  4. Nee als u met een camper reist zult u er ook geen last van hebben.
   Mijn man moest in augustus een hartoperatie ondergaan, vandaar dat we een cruise Middellandse zee hadden geboekt in juli. Nu meneer dat is echt geen pretje !!!! Een totaal verloren vakantie door gillende kinderen, kinderdisco, spelletjes met de speakers op top geluid. s Avonds kwam je nog kinderen tegen om 01.00 uur, dus naar een dancing/disco hoefde je ook niet want het was een speeltuin. DUS JA opletten dat je nooit iets boekt als je aan rust moet denken………..

  5. Vooropgesteld dat het van mij niet zo nodig hoeft, zie ik echter geen reden om deze hotels dan maar te sluiten. Blijkbaar is hier een markt voor. Net zoals All-In hotels waar men liever geen Russen meer toelaat, wegens bekende redenen. Laat de ondernemer dit zelf maar bepalen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken