skip to Main Content
WK 2018: Spanje in groep B samen met Portugal, Marokko en Iran

WK 2018: Spanje in groep B samen met Portugal, Marokko en Iran

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De Spaanse bondscoach Julen Lopetgui kan gaan beginnen met het bekijken van de video’s van de speelwijze van de nationale elftallen van buurland Portugal, Marokko en Iran nu zij afgelopen vrijdag geloot werden in groep B. Het Spaanse “la roja” zal op 15 juni om 20 uur in de Russische stad Sochi haar eerste wedstrijd meteen al tegenover Portugal, de huidige Europees kampioen, staan tijdens het WK 2018 in Rusland.

De eerste wedstrijd op 15 juni is meteen de belangrijkste maar ook de moeilijkste voor Spanje. Op 20 juni staat Spanje tegenover het nationale elftal van Iran en vijf dagen later op 25 juni tegenover Marokko. Alle wedstrijden worden om 20 uur Spaanse tijd gespeeld.

Zou Spanje als eerste uit de groep B komen dan moeten zij tegenover de nummer twee van groep A staan wat gastland Rusland kan zijn. Theoretisch gezien zou Spanje in de kwartfinale tegenover het Argentinië van Messi kunnen staan en in de halve finale tegenover Duitsland of Groot Brittannië. Maar die laatste wedstrijden zijn slechts theorie want Spanje moet eerst groep B zien te overleven.

België staat in groep G tegenover Engeland, Panama en Tunesië terwijl Duitsland in groep F tegen Mexico, Zweden en Zuid Korea moet spelen. Frankrijk speelt in groep C tegen Denemarken, Australië en Peru terwijl Argentinië in groep D tegen Kroatië, Ijsland en Nigeria moet spelen en Brazilië in groep E tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië. Gastland Rusland zit in groep A samen met Egypte, Uruguay en Saoedi Arabië. Nederland…. laat maar zitten 🙂

Het WK 2018 zal gespeeld worden tussen 14 juni en 15 juli waarbij er 32 teams meedoen. Voor Rusland is het de eerste keer dat ze een WK mogen organiseren maar is het de tweede keer voor een groot sportevenement na de organisatie in 2014 van de Olympische Winterspelen. Er zijn 11 speelsteden waar de wedstrijden zullen worden gespeeld. Dit zijn de speelsteden: Jeksterinenburg, Kaliningrad, Moskou, Nizjni Novgorod, Kazan, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov, Sotsji en Sint-Petersburg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ongelofelijk dat de FIFA vast blijft houden aan Rusland voor dit WK, nu bekend is dat dit land al jarenlang de hand heft qua dopingbeleid. Sterker zelfs, het omzeilen van dopingtesten faciliteert.
    En dan nog erger, het WK in 2022 in Qatar. Moet het WK ineens in de winter plaatsvinden, omdat blijkbaar niemand besefte hoe warm het daar in de zomer is! En dan ook nog de erbarmelijke omstandigheden voor de bouwvakkers die als slaven misbruikt worden en waarvan er velen al het loodje legden.
    Waarom wordt er überhaupt nog gevoetbald? Het kost de gemeenschap elk jaar weer miljarden aan politie inzet, vernielingen etc.!

    1. Omdat voetbal is leven en zonder voetbal dus geen leven. Daarom wordt er veel geofferd voor dit spelletje. Alles moet wijken voor voetbal en er valt ook nog heel veel geld mee te verdienen. Dan is het helemaal de BOM!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken