Het ideale Kerstgeschenk: een dorp voor 150.000 euro in Spanje

Het perfecte Kerstgeschenk: een dorp voor 150.000 euro in Spanje
Beeld: The Guardian

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LUGO – Voor die man of vrouw die haar of zijn geliefde een leuk en origineel geschenk wil geven met de Kerst is er de mogelijkheid om een compleet dorp te kopen in Spanje. Het gaat in dit geval om het gehucht (aldea) O Muiñovedro in de provincie Lugo in Galicië, het noordwesten van Spanje. Dit verlaten gehucht is inmiddels wereldbekend geworden door de Spanjefan en Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow.

Het is Gwyneth Paltrow die het Galicische gehucht op een wensenlijst heeft gezet van perfecte Kerstgeschenken. Dat deed de actrice op haar eigen website en magazine Goop waar ze O Muiñovedro heeft opgenomen als ideale Kerstgeschenk, dit terwijl ze er nog nooit is geweest.

Het gaat in het geval van O Muiñovedro in de provincie Lugo niet echt om een dorp maar meer om een gehucht bestaande uit drie gebouwen. Deze staan op de website Aldeas Abandonados te koop voor 149.550 euro waar ze al meer dan een jaar worden aangeboden. Het gehucht is al meer dan 30 jaar onbewoond nadat de 8 families die er woonden het dorpje verlieten om naar de stad te gaan om te wonen.

Het in de Valle del Eo gelegen dorpje heeft een woning van 360 m2 waar men volgens de website met slechts kleine verbouwingen meteen zou kunnen worden. Daarnaast ligt er nog een gebouw van 80 m2 en een kleiner gebouw van 22 m2.

O Muiñovedro is slechts 12 km gelegen van de A-8 snelweg en een half uur van de kust waar onder andere de toeristische trekpleister Playa de las Catedrales te vinden is.

De website waar het gehucht in Galicië te koop staat zegt in de krant El Faro de Vigo dat er na de melding van de Amerikaanse actrice al meerdere reacties zijn binnengekomen en dat volgende week een Britse koper langs komt om het dorp te bekijken.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een mini dorp of gehucht in Spanje, kijk dan eens op deze website van Aldeas Abandonados. Zo staat er ook een geheel van 6 woningen te koop in de provincie Lugo voor 84.775 euro of een complex van 10 gebouwden in Lugo voor 159.981 euro.

Op de website staan echter ook “aldeas” te koop in de provincies A Coruña, Orense, Pontevedra, in de deelstaat Asturië, in Catalonië en andere delen van Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Evert

Galicia is mooi en ruig. De steden zijn oud en aangenaam. Prima eten. De kust is prachtig. En het regent en stormt daar. En als het niet regent zijn er vaak bosbranden. De plattelanders leven nog in de vorige eeuw. Velen verstaan geen Spaans en spreken een onverstaanbaar dialect wat weinig met Gallego te maken heeft. De mentaliteit is middeleeuws. Als je daar wilt gaan wonen wens ik je veel geluk. En als je daar een bouwval wilt laten opknappen, dan heb je die gelukwens hard nodig. Ik weet waar ik over praat, want ik heb er een tijd gewoond.… Lees verder »

Juan74

Ach Evert, met deze dame wil je toch wel overal wonen??

Evert

Probleem is dat de dame dat waarschijnlijk niet wil, ondanks mijn overtuigende charme..)) En ik geef je op een briefje dat ze daar heel snel, zelfs zonder mij, daar in dat gehucht gillend gek wordt

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.