Het ideale Kerstgeschenk: een dorp voor 150.000 euro in Spanje

Het perfecte Kerstgeschenk: een dorp voor 150.000 euro in Spanje
Beeld: The Guardian
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LUGO – Voor die man of vrouw die haar of zijn geliefde een leuk en origineel geschenk wil geven met de Kerst is er de mogelijkheid om een compleet dorp te kopen in Spanje. Het gaat in dit geval om het gehucht (aldea) O Muiñovedro in de provincie Lugo in Galicië, het noordwesten van Spanje. Dit verlaten gehucht is inmiddels wereldbekend geworden door de Spanjefan en Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow.

Het is Gwyneth Paltrow die het Galicische gehucht op een wensenlijst heeft gezet van perfecte Kerstgeschenken. Dat deed de actrice op haar eigen website en magazine Goop waar ze O Muiñovedro heeft opgenomen als ideale Kerstgeschenk, dit terwijl ze er nog nooit is geweest.

Het gaat in het geval van O Muiñovedro in de provincie Lugo niet echt om een dorp maar meer om een gehucht bestaande uit drie gebouwen. Deze staan op de website Aldeas Abandonados te koop voor 149.550 euro waar ze al meer dan een jaar worden aangeboden. Het gehucht is al meer dan 30 jaar onbewoond nadat de 8 families die er woonden het dorpje verlieten om naar de stad te gaan om te wonen.

Het in de Valle del Eo gelegen dorpje heeft een woning van 360 m2 waar men volgens de website met slechts kleine verbouwingen meteen zou kunnen worden. Daarnaast ligt er nog een gebouw van 80 m2 en een kleiner gebouw van 22 m2.

O Muiñovedro is slechts 12 km gelegen van de A-8 snelweg en een half uur van de kust waar onder andere de toeristische trekpleister Playa de las Catedrales te vinden is.

De website waar het gehucht in Galicië te koop staat zegt in de krant El Faro de Vigo dat er na de melding van de Amerikaanse actrice al meerdere reacties zijn binnengekomen en dat volgende week een Britse koper langs komt om het dorp te bekijken.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van een mini dorp of gehucht in Spanje, kijk dan eens op deze website van Aldeas Abandonados. Zo staat er ook een geheel van 6 woningen te koop in de provincie Lugo voor 84.775 euro of een complex van 10 gebouwden in Lugo voor 159.981 euro.

Op de website staan echter ook “aldeas” te koop in de provincies A Coruña, Orense, Pontevedra, in de deelstaat Asturië, in Catalonië en andere delen van Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.