Search
menu
Search

36 honden uit 50 m2 kleine flat gered in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

36 honden uit 50 m2 kleine flat gered in Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie heeft samen met medewerkers van de Seprona en personeel van dierenopvangcentra in totaal 36 honden uit een flat van amper 50 m2 gered in Alicante. De meeste van hen waren er slecht aan toe vanwege de erbarmelijke staat waarin de dieren leefden. De eigenaresse van de flat en de honden is aangeklaagd.

De politie kwam in actie nadat diverse buurtbewoners hadden geklaagd over het geluidsoverlast van de blaffende honden en de stank die uit de woning kwam. Eenmaal binnen in de flat troffen de agenten een puinhoop aan met overal uitwerpselen en 36 honden die er slecht uitzagen en ziek waren. 

Meteen werd besloten de honden weg te halen vanwege de ernstige hygiënische en sanitaire toestand. Diverse van de honden moesten door dierenartsen behandeld worden waarna ze naar verschillende honden opvangcentra werden gebracht. De eigenaresse van de flat en van de 36 honden is door de politie aangeklaagd voor het slecht verzorgen van de honden en het ontbreken van de benodigde vergunning om meer dan 4 honden in huis te hebben.

Het gaat om 36 kleine honden van gemengde rassen die geen van allen de verplichte identificatiechip en inentingen hadden. Diverse van de honden waren er slecht aan toe, waren vies en hadden huidproblemen, lange nagels en een hond had een gebroken poot. Op het moment van de bevrijding waren de honden zeer bang.

Onder de honden bevond zich ook een zwangere hond die geopereerd werd. Daarnaast werden er twee puppies gevonden die de ogen nog niet open hadden gedaan, dus net waren geboren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?