36 honden uit 50 m2 kleine flat gered in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
36 honden uit 50 m2 kleine flat gered in Alicante
Beeld: Policia Local Alicante

ALICANTE – De politie heeft samen met medewerkers van de Seprona en personeel van dierenopvangcentra in totaal 36 honden uit een flat van amper 50 m2 gered in Alicante. De meeste van hen waren er slecht aan toe vanwege de erbarmelijke staat waarin de dieren leefden. De eigenaresse van de flat en de honden is aangeklaagd.

De politie kwam in actie nadat diverse buurtbewoners hadden geklaagd over het geluidsoverlast van de blaffende honden en de stank die uit de woning kwam. Eenmaal binnen in de flat troffen de agenten een puinhoop aan met overal uitwerpselen en 36 honden die er slecht uitzagen en ziek waren. 

Meteen werd besloten de honden weg te halen vanwege de ernstige hygiënische en sanitaire toestand. Diverse van de honden moesten door dierenartsen behandeld worden waarna ze naar verschillende honden opvangcentra werden gebracht. De eigenaresse van de flat en van de 36 honden is door de politie aangeklaagd voor het slecht verzorgen van de honden en het ontbreken van de benodigde vergunning om meer dan 4 honden in huis te hebben.

Het gaat om 36 kleine honden van gemengde rassen die geen van allen de verplichte identificatiechip en inentingen hadden. Diverse van de honden waren er slecht aan toe, waren vies en hadden huidproblemen, lange nagels en een hond had een gebroken poot. Op het moment van de bevrijding waren de honden zeer bang.

Onder de honden bevond zich ook een zwangere hond die geopereerd werd. Daarnaast werden er twee puppies gevonden die de ogen nog niet open hadden gedaan, dus net waren geboren.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.