36 honden uit 50 m2 kleine flat gered in Alicante

36 honden uit 50 m2 kleine flat gered in Alicante
Beeld: Policia Local Alicante

ALICANTE – De politie heeft samen met medewerkers van de Seprona en personeel van dierenopvangcentra in totaal 36 honden uit een flat van amper 50 m2 gered in Alicante. De meeste van hen waren er slecht aan toe vanwege de erbarmelijke staat waarin de dieren leefden. De eigenaresse van de flat en de honden is aangeklaagd.

De politie kwam in actie nadat diverse buurtbewoners hadden geklaagd over het geluidsoverlast van de blaffende honden en de stank die uit de woning kwam. Eenmaal binnen in de flat troffen de agenten een puinhoop aan met overal uitwerpselen en 36 honden die er slecht uitzagen en ziek waren. 

Meteen werd besloten de honden weg te halen vanwege de ernstige hygiënische en sanitaire toestand. Diverse van de honden moesten door dierenartsen behandeld worden waarna ze naar verschillende honden opvangcentra werden gebracht. De eigenaresse van de flat en van de 36 honden is door de politie aangeklaagd voor het slecht verzorgen van de honden en het ontbreken van de benodigde vergunning om meer dan 4 honden in huis te hebben.

Het gaat om 36 kleine honden van gemengde rassen die geen van allen de verplichte identificatiechip en inentingen hadden. Diverse van de honden waren er slecht aan toe, waren vies en hadden huidproblemen, lange nagels en een hond had een gebroken poot. Op het moment van de bevrijding waren de honden zeer bang.

Onder de honden bevond zich ook een zwangere hond die geopereerd werd. Daarnaast werden er twee puppies gevonden die de ogen nog niet open hadden gedaan, dus net waren geboren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

23
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Johanna

Heb 17 jaren op Curaçao gewoond en 17 jaar lang vrijwilligers werk bij de dierenbescherming daar gedaan en daarnaast samen met een vriendin de Stichting CARF opgezet op Curaçao, die heel goed werk doen voor verwaarlozen, zieken en thuislozen dieren. Woon nu hier, maar wat ik zie, heel veel dieren die men zo op staart zet als oud vuil. Sinds kort heb ik ook een aanloop kater in ons appartementen gebouw en heel moeilijk te pakken maar ik blijf proberen. Mensen blijf goed voor je dieren zorgen en doe goed voor de straat dieren. En ik hoop zo van harte… Lees verder »

Maria

Nog even een toevoeging op mijn bericht. Als ik de kans krijg om er 1 te vangen, dan laat ik hem of haar steriliseren. Het is alleen moeilijk om zo,n beestje te pakken, het blijven wilde katten.

Maria

En wat gaan we doen met de vele zwerfkatten die er overal rondlopen en hun behoefte doen in de tuinen van iedereen. En die steeds maar jongen krijgen. Wie is daar schuldig aan.
Ik geef zo,n beestje eten als die staat te mauwen voor je deur. Er zijn al genoeg mensen en dieren die honger lijden in deze wereld.
Het is een levend wezen die ook niet om het leven gevraagd hebben.

Anoniem

Ik denk dan opvang regelen via dierenopvang en dat zij naar de eigenaars op zoek gaan.

Anoniem

Beste lei, bij de dierenwinkel verkopen ze n middeltje dat als je dat op d schutting of langs je tuin spuit, de katten wegjoudt, wel regelmatig herhalen.

rolien

Wat de dierenwinkel verkoopt is vaak om te verkopen.zolang de mensen de katten in hun omgeving blijven voeren komen deze terug.

leo

Anoniem dat middel is voor katten en honden en aangezien ik zelf honden heb die wel in de tuin mogen komen kan ik zo´n middel niet gebruiken.

rolien

Jullie moeten de eigenaresse aanvallen niet de buren!ik hoop dat alle honden een goed,gezond,gelukkig warm nestje krijgen.

Miel

Leuk om lezen dat al die dierenvrienden het zo goed met mekaar en met mekaars schatjes kunnen vinden. Mijn vrouwtje en ik hebben geen behoefte aan schatjes en onze verstandige buren blijkbaar ook niet. Logisch gevolg: wij hebben geen last van geblaf, urinestank of stront en ik hoop dat het nog lang zo mag blijven. Aan Leo en andere slachtoffers betuig ik mijn oprecht medeleven !

A

zorg jij masr goed voor je “schatje”. Gelukkig dat er nog wel normale dieren vrienden zijn.

Anoniem

Als ik het zo lees had die vrouw met die 36 honden toch leuke buren dat ze nu maar pas in aktie zijn geschoten om de politie te verwittigen ,ze waren blijkbaar nog hun siesta aan het houden zeker ?

Anoniem

Jullie moeten de eigenaresse aanvallen niet de buren!

Lucia

Ja Leo, ik heb een tuin en 3 honden en veel buren met honden en katten.
Mijn honden blaffen bijna nooit en poepen niet in mijn tuin of vd buren.
Inderdaad is er wel wat “overlast”van buurt honden,
maar ja, zijn ergere dingen en je went er wel enigzins aan.
Dat jij veel ( ? ) poep van andere katten in jouw tuin hebt,
is natuurlijk niet leuk.Dat snap ik ook wel.
Gezien jouw eeuwige klaagzang en je er dagelijks dood aan te ergeren,
zou het misschien een idee zijn om naar een app. op de tiende verdieping te verhuizen ? Groetjes

Anoniem

Ja Lucia, zeker verhuizen naar een appartement om achteraf te vernemen dat je buurman ook 2 honden heeft………..joepie….

rolien

Jullie moeten de eigenaresse aanspreken niet de buren echt dat vingertje wijzen.

Piet Paëlla

Lucia, als jij het snapt wat Leo schrijft, dan moet je zijn klaagzang niet noemen.
Hem naar de tiende verdieping te wensen, is al even walgelijk en bekakt van jou kant.
Leo heeft zich hier nog redelijk gematigd geuit over zijn ongerief, maar jij niet….

Lucia

Jij bent een eeuwige Chagarijn, Leo.
Ben Blij dat jij ver van ons vandaan woont !

Hoop dat de honden een goed tehuis vinden, een tweede kans
hebben ze wel verdiend.

leo

Lucia ik hoop dat ze jou tuin als je die hebt ook elke dag voledig gaan onder schijten en dan eens kijken of je de enorme stank en de vieze stront lekker vind. Als je huisdieren hebt moet je ervoor zorgen dat deze geen overlast veroorzaken. Mijn honden blaffen niet zomaar zijn altijd aangelijnd en zijn supervriendelijk naar andere mensen en kinderen en ook andere dieren geen probleem en zo hoort het te zijn en niet anders. Mensen die hun dieren niet goed verzorgen en ook overlast veroorzaken mogen van mij een levenslang verbod op huisdieren krijgen.

Anoniem

Correct Leo, in onze buurt zijn er vele honden en meermaals hoor je deze blaffen uren aan een stuk zonder dat de eigenaars hier iets tegen ondernemen.Ikzelf heb ook 2 honden en als die aanslaan zeg ik goed zo braaf,goed gedaan en dan houd het op en dat heeft amper 30 sec lawaai opgeleverd.Misschien is het typisch Spaans want ook hun kinderen mogen overal roepen en tieren zonder dat zij hier iets over zeggen.Opvoeding en mentaliteit is een groot begrip! En …..Oh ja er is hier een hondenweide in de urbanisatie maar sommigen verkiezen het om een straatje om te… Lees verder »

Freek

Leo,

wij hebben zelf 3 honden en ik ben het volledig met je eens.
Wij bezorgen niemand overlast en zo hoort het ook.
Daar kunnen vele een voorbeeld aannemen.

mar

gemalen koffie op de grond strooien, vinden slakken ook niet fijn, tevens goede mest voor je gras of planten.

leo

Mar koffie die al gebruikt is of verse gemalen koffie? Ik heb koffie gebruikt waarmee ik koffie gezet had maar dat hielp nou niet bepaald ze blijven gewoon komen om hun behoefte te doen. Zijn er ook nog andere middelen die ik kan gebruiken want vrijwel alles wat ik op Internet aan tips vind helpt niet. En ik wordt er zo moe van want het stinkt verschrikkelijk en het is een verschrikkelijk smerig werkje om het op te ruimen.

leo

Lijkt mijn buurman wel heeft 17 katten en krijgen ook geen verzorging enkel wat eten en dan mogen ze buiten iedereen zijn tuin onder schijten. Gisteren alles opgeruimd en vanmorgen was er weer 7 keer in de tuin gescheten door die klote katten. Van mij mogen ze die dieren ook komen ophalen en ergens anders onderbrengen waar ze geen overlast veroorzaken.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.