Veel regen en wind verwacht aan de Spaanse Middellandse Zeekust

Veel regen en wind verwacht aan de Spaanse Middellandse Zeekust
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van een nieuwe DANA ofwel een gota fría. Deze nieuwe storm brengt veel regen met zich mee, hevige windvlagen met een wilde zee en sneeuw in de hoger gelegen delen vanaf 1.000 meter hoogte. De provincies Valencia, Alicante, Murcia en de Balearen eilanden hebben gele en oranje weeralarmen gekregen, net zoals Málaga, Cádiz en Tarragona, Gerona en Barcelona in Catalonië.

Vanaf maandag gaan de temperaturen flink omlaag met op sommige plaatsen 10 graden minder. De regen zal ook aanwezig zijn met op sommige plaatsen tot 200 liter/m2 neerslag in 12 uur tijd. In de hoger gelegen delen zal sneeuw vallen terwijl de wind met snelheden van 100 km/uur voor problemen kan zorgen.

In totaal zijn er 20 provincies die een geel weeralarm hebben gekregen waaronder Málaga en Cádiz in het zuiden en Murcia, Alicante en Valencia aan de Levante kust en Tarragona, Barcelona en Gerona in het noordoosten. Ook de Balearen eilanden krijgen te maken met het slechte weer.

Op dinsdag heeft de Aemet een oranje weeralarm gegeven aan de regio Murcia en de provincie Alicante wat dus betekent dat er rekening gehouden moet worden met redelijk extreme weersomstandigheden. Verder verwacht men ook nog hevige regenval en windvlagen op woensdag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.