skip to Main Content
Veel regen en wind verwacht aan de Spaanse Middellandse Zeekust
123rf

Veel regen en wind verwacht aan de Spaanse Middellandse Zeekust

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft gewaarschuwd voor de gevolgen van een nieuwe DANA ofwel een gota fría. Deze nieuwe storm brengt veel regen met zich mee, hevige windvlagen met een wilde zee en sneeuw in de hoger gelegen delen vanaf 1.000 meter hoogte. De provincies Valencia, Alicante, Murcia en de Balearen eilanden hebben gele en oranje weeralarmen gekregen, net zoals Málaga, Cádiz en Tarragona, Gerona en Barcelona in Catalonië.

Vanaf maandag gaan de temperaturen flink omlaag met op sommige plaatsen 10 graden minder. De regen zal ook aanwezig zijn met op sommige plaatsen tot 200 liter/m2 neerslag in 12 uur tijd. In de hoger gelegen delen zal sneeuw vallen terwijl de wind met snelheden van 100 km/uur voor problemen kan zorgen.

In totaal zijn er 20 provincies die een geel weeralarm hebben gekregen waaronder Málaga en Cádiz in het zuiden en Murcia, Alicante en Valencia aan de Levante kust en Tarragona, Barcelona en Gerona in het noordoosten. Ook de Balearen eilanden krijgen te maken met het slechte weer.

Op dinsdag heeft de Aemet een oranje weeralarm gegeven aan de regio Murcia en de provincie Alicante wat dus betekent dat er rekening gehouden moet worden met redelijk extreme weersomstandigheden. Verder verwacht men ook nog hevige regenval en windvlagen op woensdag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Nu, 3 december en in de Vega Baja al weer zeer veel regen.
  Gelukkig nog geen ondergelopen gebieden gezien, wel veel wegen diepe plassen water.
  Uitkijken geblazen mensen.
  Is weer een serieus weertje aan de Costa.

 2. dat zou ik heel spijtig vinden ,moesten we maar alleen via FB kunnen reageren .
  Ik lees iedere dag met veel plezier Spanje Vandaag en ja soms vind ik dat sommige opmerkingen niet kunnen .Waarom toch ,we zijn volwassen mensen toch ?

 3. Hier in de Marina Alta sinds vannacht stevige regenbuien die de hele dag zijn doorgegaan. Ook op dit moment regent het pijpenstelen. was vanmiddag in de gemeente El Verger, Daar stonden al borden in de richting van het strand met de waarschuwing dat er een kans was dat gebied onder zaal open! Dat is een duidelijke waarschuwing, daar stonden al borden in de richting van het strand met de waarschuwing dat er een kans was dat dat deel onder kan lopen! Dat is een duidelijke waarschuwing, ik hoop dat een ieder die ten harte neemt!

  1. Dat stemmen kon je gisteren doen zo vaak als je maar wilde, zat schijnbaar een fout in waardoor je iedere keer opnieuw mocht stemmen dus ga er maar vanuit dat sommigen continu overnieuw gestemd hebben om de uitslag te manipuleren. Maargoed wat het weer aangaat regen is nodig zo nu en dan maar niet 3 dagen continu achterelkaar ik krijg mijn honden met dit weer met grote moeite buiten om hun behoeftes te doen het is letterlijk aanklooien op deze manier.

   1. Haha ik bedoelde het als grapje “om te stemmen over wat het weer gaat worden”. Bedoel je het stemmen op de mogelijkheid te kunnen reageren? 😁

   2. Nou Leo dat valt wel mee (tenzij jij dat gedaan hebt). Dat kon niet anders om te voorkomen dat iedereen een email moest achterlaten en dat willen veel mensen niet.

   3. Leo, bent u bekend met het spreekwoord zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten? Zo niet dan is daar ook nog een prachtige uitdrukking vanuit de psychologie die dat genen omschrijft wat u doet! Het heet projectie! En nog wat, u heeft zojuist de redactie van dit fijne online blad wederom een argument in handen gegeven om reacties voortaan via Facebook te laten lopen!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken