Aantal positieven gedaald naar 9.331 maar nog steeds 273 doden in Spanje

Aantal positieven gedaald naar 9.331 maar nog steeds 273 doden in Spanje
Beeld: 123rf

Aantal positieven gedaald naar 9.331 maar nog steeds 273 doden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op dinsdag 1 december werd er door het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid melding gedaan van 8.257 nieuwe positief geteste personen maar dat aantal steeg weer op woensdag 2 december naar 9.331 positief geteste personen in heel Spanje. Daarmee is het de tweede opeenvolgende dag dat het aantal positieven minder is dan 10.000 wat een hele verbetering is ten opzichte van andere weken. Helaas is het aantal corona-doden nog steeds veel te hoog maar daalt het aantal ziekenhuisopnames en ic-patiënten wel.

Elke werkdag worden door het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje de corona-cijfers bekend gemaakt en op woensdag 2 december werd er melding gedaan van 9.331 nieuwe op corona positief geteste personen. Dat is de tweede opeenvolgende dag dat dit aantal onder de 10.000 ligt wat goed nieuws is. Bekijk HIER (PDF) de cijfers van woensdag 2 december.

Positieven

Het totaal aantal positief op corona geteste personen sinds aanvang van de corona-crisis in maart met dit nieuwe aantal van 9.331 positief geteste personen gestegen naar 1.665.775 personen. 

Als we echter kijken naar 2 november en 2 december dan zien we dat het aantal gezakt is van de 55.019 positief geteste personen die op 2 november werden gemeld naar de 9.331 positieven op 2 december.

Corona-doden

Helaas is het aantal sterfgevallen nog steeds erg hoog. Zo werd er op dinsdag 1 december nog melding gedaan van 442 corona-doden en daalde dat op 2 december naar 273 sterfgevallen met of als gevolg van Covid. Het totaal is inmiddels gestegen naar 45.784 corona-doden sinds aanvang van de corona-crisis. 

Op 2 november werden er nog 379 corona-doden gemeld waarna dit tot 2 december nagenoeg hetzelfde is gebleven met sommige uitschieters naar boven of naar beneden.

Ziekenhuis

Op 2 december wordt er gemeld dat er nog 13.567 covid-patiënten in de ziekenhuizen liggen waarvan 2.485 op de intensive care afdelingen. Dat is veel minder dan begin november toen er 19.170 covid-patiënten en 2.650 ic-patiënten in ziekenhuizen lagen. Maar in de maart november steeg dat naar meer dan 21.000 covid-apteiten en meer dan 3.500 ic-patiënten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.