Spanje heeft drie bevestigde omicron-besmettingen in Madrid en op Mallorca (UPDATE)

Spanje heeft drie bevestigde omicron-besmettingen in Madrid en op Mallorca
Beeld: Freepik

Spanje heeft drie bevestigde omicron-besmettingen in Madrid en op Mallorca (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op het moment van schrijven zijn er in Spanje drie gevallen bekend van personen die besmet zijn met de omicron-variant van Covid-19. Twee daarvan werden ontdekt in Madrid en een op het eiland Mallorca. In Barcelona worden nog twee personen onderzocht en wacht men op een bevestiging, net zoals een geval in Castilië en León.

UPDATE: Op Mallorca is op donderdag een tweede persoon positief getest op de omicron-variant van Covid-19, al wordt de definitieve uitslag nog onderzocht. Op de Canarische Eilanden en in Madrid worden nog drie besmettingsgevallen onderzocht.

Het derde omicron-besmettingsgeval is een vrouw op Mallorca die naar Zuid-Afrika was geweest en vanuit Frankfurt in Duitsland naar Mallorca was gevlogen. De persoon waarmee de vrouw reisde is niet besmet met de omicron-variant. Het gaat in dit geval om een 20-jarige bewoonster van Mallorca afkomstig uit Zwitserland.

De vrouw is de derde omicron-besmetting in Spanje op dit moment terwijl er nog drie onderzocht worden. De eerste bevestigde besmetting is een 51-jarige man die via Amsterdam-Schiphol vanuit Zuid-Afrika naar Madrid was gevlogen afgelopen zondag 28 november. Deze man is volledig gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. 

Het tweede Spaanse besmettingsgeval is een 61-jarige vrouw die ook via Amsterdam-Schiphol vanuit Zuid-Afrika naar Madrid was gevlogen en daar op dinsdag positief op de omicron-variant werd getest.

Ondertussen worden in Barcelona twee personen onderzocht die mogelijk ook de omicron-variant in hun lichaam hebben nadat zij vanuit Zuid-Afrika naar Duitsland waren gevlogen en daarna naar Barcelona-El Prat. In Castilië en León wordt een derde mogelijke besmetting onderzocht.

In Barcelona heeft men nu ook tijdens rioolwateronderzoek sporen van de nieuwe Afrikaanse Covid-variant gevonden. Die vondst werd al twee weken geleden gedaan, eerder dus dan de bekendmaking van deze nieuwe variant van Covid-19.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.