Search
menu
Search

Het ongelooflijke voertuig dat je dezer dagen vlakbij Huelva ziet

Het ongelooflijke voertuig dat je dezer dagen vlakbij Huelva ziet
Beeld: Twitter / screenshot

Het ongelooflijke voertuig dat je dezer dagen vlakbij Huelva ziet

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – Niets te gek in Spanje zeggen sommigen. Dezer dagen keken heel wat voorbijgangers zich de ogen uit in en rond Huelva. Op sociale media circuleren beelden van een man op een wel heel bijzondere fiets. Wat was er precies aan de hand?

Toegegeven, misschien heeft de commotie wel wat te zien met de liefde voor het fietsen in Spanje. In tegendeel tot in Nederland en België, waar zowat iedereen een fiets heeft, is het gebruik van de fiets in Spanje eerder recreatief dan functioneel. Mensen gaan mountainbiken of maken een ritje op de fiets op zondag, veeleer dan dat ze zich echt met de fiets verplaatsen.

Beeld je dan maar eens in. Je rijdt langs San Juan del Puerto of Lepe in de buurt van Huelva, wanneer plots een man op een fiets van maar liefst twee meter hoog voorbij rijdt. Verbazing alom voor de Spanjaarden. Het duurde dan ook niet lang voor de beelden circuleerden op het platform Pescahuelva, maar eerder verschenen er ook al beelden op Twitter en TikTok van de onbekende reiziger..

Concreet zie je een man die zo een twee meter boven het wegdek peddelt. Achteraan op de fiets heeft hij een paar koffers gebonden. Volgens bronnen reist de man op die gekke manier al een tijdje het hele Iberische schiereiland rond. De laatste tijd wordt hij vaak in de buurt van Cádiz gezien. De beelden van deze video werden gemaakt in de buurt van de brug van Odiel. De man zou onderweg zijn naar Portugal, en zal op zijn weg ongetwijfeld nog veel aandacht trekken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?