skip to Main Content

Eerste carnavalsfeest van Europa begonnen in Cantabria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – (Redactie) In het Cantabrese dorp Silió is dit weekend het “La Vijanera” carnavalsfeest begonnen. De 30e editie van dit winterfeest staat bekend als het eerste carnavalsfeest van Europa en is in Spanje tot Fiesta de Interés Turístico Nacional verklaard. Afgelopen weekend was het weer tijd voor de traditionele figuren “Zarramacos”, “Madama” en “Preña” om door de straten van dit kleine dorp te lopen. Op het feest komen veel mensen af vanuit alle windstreken in Spanje waaronder veel jongeren die van meer dan 80 personages konden genieten.

Het eerste carnavalsfeest van Spanje en Europa is begonnen met veel regen en wind maar dat belette de feestvierders er niet van om te feesten. Helaas zorgde de harde windstoten er wel voor dat het podium werd omgeblazen maar dat werd snel opgelost met een mobiel podium. Rond 12.00 uur vertrokken de traditionele figuren vanaf het schoolplein naar het hoofdplein in de wijk La Lera waar de figuren om vrede of oorlog vroegen in de “Raya del pueblo”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend