skip to Main Content

In 24 uur tijd al 311 klachten over niet uitvoeren anti-rookwet bij consumentenbond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Spaanse consumentenbond Facua heeft via haar website binnen 24 uur al 311 klachten binnengekregen over het niet correct uitvoeren van de nieuwe anti-rookwet. De meeste klachten kwamen uit Andalucia 86) gevolgd door Catalunya (45) en Madrid (32). De consumentenbond zal deze klachten zelf niet onderzoeken maar doorspelen aan de desbetreffende instanties die zich bezig houden met de controle op de nieuwe anti-rookwet die vanaf 2 januari dit jaar is ingegaan.

De woordvoerder van de Facua meldde dit naar aanleiding van de speciale website die de consumentenbond in het leven had geroepen. Op deze website kunnen burgeres hun klachten anoniem melden wanneer er bijvoorbeeld gerookt wordt in een bar, restaurant of elke andere plaats waar dit vanaf dit jaar niet meer toegestaan is. De klachten hebben betrekking op bars en restaurants waar de rokers er niet op gewezen worden dat ze niet meer mogen roken, waar roken nog steeds wordt toegestaan en waar de asbakken nog niet zijn weggehaald.

Volgens de diverse media in Spanje accepteren de rokers zonder al te veel problemen dat men buiten moet gaan roken. Op de terrassen van de bars en restaurants is het inmiddels ook drukker geworden en de butaangasfles verwarmingszuilen zijn steeds meer te zien op straat. Al met al zullen de rokers wel gaan wennen aan de nieuwe regels, in het begin wordt immers altijd gezeurd aldus een bareigenaar. Diegene die niet roken, zowel bar en restaurant medewerkers alsook klanten, zijn helemaal tevreden met de nieuwe wet en vinden het helemaal geweldig dat men nu zonder rook een kop koffie kan drinken in een bar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend