skip to Main Content

Pensioenleeftijd in 2027 naar 67 volgens Zapatero

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) President José Luis Rodríguez Zapatero wil dat iedereen in 2027 op zijn 67e met pensioen gaat. Vanaf 2013 zal de leeftijd langzaam opgevoerd worden van 65 naar 67 jaar. Dat zei hij tijdens een terugblik op het afgelopen regeringsjaar. Tijdens een gesprek met de pers zei Zapatero dat de plannen voor pensioenhervormingen inmiddels vergevorderd zijn.

Met ingang van 2013 is er sprake van een overgangsperiode en in 2027 is de algemene pensioenleeftijd 67 jaar. Daar voegde hij wel aan toe dat de leeftijd flexibel is en afhangt van het aantal jaren dat iemand premies heeft afgedragen en wat voor werk hij of zij heeft verricht.

Volgens Zapatero is iedereen het er over eens dat het pensioenstelsel hervormd moet worden, maar sommige politieke partijen komen daar niet openlijk voor uit.

Roet

Hij vindt dat de regering in deze verantwoordelijk heeft gehandeld en hoopt dan ook dat bijvoorbeeld de vakbonden geen roet in het eten gooien. “De demografische opbouw van Spanje is bij iedereen bekend, er moeten veranderingen komen.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend