skip to Main Content

Spanje nieuwe markt voor elektronische sigaret

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Met de strengere rookwetgeving in Spanje krijgen de producenten van elektronische sigaretten uitzicht op een bijkomende en bijzonder lucratieve markt. Het rookgedrag bij de Spaanse bevolking ligt immers bijzonder hoog. Maar ook de kritiek op de elektronische sigaret blijft toenemen. Bovendien zijn er ook twijfels over de populariteit van de elektronische sigaret. Gerard Bohelay, voorzitter van de federatie van Franse tabaksverkopers, merkt op dat er bij de consument geen enkele interesse bestaat voor het product.

“EdSylver, één van de belangrijkste producenten van de elektronische sigaret, zegt dat de verkoop jaarlijks met ongeveer 30 procent stijgt,” meldt het persbureau AFP. De elektronische sigaret werd zeven jaar geleden in China gelanceerd. EdSylver bracht het product vier jaar geleden op de markt. EdSylver en zijn sectorgenoten benadrukken dat de sigaret, al dan niet met nicotine, onschadelijk is voor de roker en zijn omgeving, maar dat wordt door gezondheidspecialisten tegengesproken.

Eduardo Bianco, één van de tabakexperts van de World Health Organisation, zegt dat de elektronische sigaretten de genomen preventiemaatregelen, die mensen moesten aanzetten om te stoppen met roken, saboteren. Professor Yves Martinet, hoofd van het Franse Comité National Contre le Tabagisme, noemt de elektronische sigaretten bedriegerij. “Er is geen enkel bewijs dat het apparaat de gebruiker helpt om te stoppen met roken,” voert hij aan. “In een aantal landen is het product zelfs verboden.”

Ervaringen ??

Al met al zullen er op de straten in Spanje wellicht steeds meer elektronische sigaretten te zien zijn in de nabije toekomst. Sinds enige tijd kan men de sigaretten ook aanschaffen tijdens een Ryanair vlucht waardoor men zelfs tijdens het vliegen elektronisch kan roken. Of de rokers de nieuwe sigaretten wel fijn vinden is een ander verhaal. Heeft iemand ervaring?? Plaats dan een opmerking en deel je ervaringen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend